Belföld

Kocsis Máté: A baloldal tizenkét év alatt eljutott Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésén köszönetet mondva az országgyűlési választáson résztvevőknek megjegyezte: a 3 millió 60 ezer embertől kapott szavazat alázatot, munkát és szolgálatot kell, hogy jelentsen a kormánypártok számára. Erre vállalkoztak, és arra, hogy a magyar érdekeket „az év minden napján” megvédjék - fogalmazott.

Kocsis Máté: A baloldal tizenkét év alatt eljutott Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig
Kocsis Máté (elöl, jobbra), a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés ülésén 2022. május 9-én
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A választási eredmények szerinte azt mutatják, hogy a magyar választók nem kérnek abból, amit az ellenzék képvisel. Ez nem pártpolitikai kérdés, hanem a béke, a biztonság és az ország jövőjének kérdése - hangsúlyozta.

Kocsis szerint a baloldal dolga, hogy levonja a tanulságokat a választásokból,  de ennek ellenére mindent ott folytatnak, ahol abbahagyták. Hozzátette: Gyöngyösi és Jávor továbbra is a brüsszeli érdekeket tartja a legfontosabbnak - tette hozzá. Évek óta mondjuk, hogy Gyurcsány a baloldal vezetője, és most már meg is erősödött. Ha már nem képesek megérteni ezt az országot, akkor legalább álljanak a magyar érdekek mellé - mondta Kocsis Máté.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a baloldal tizenkét év alatt eljutott „Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig”, és egyszerű, egylistás tagozati rendszerben működnek. Van a DK-nak egy zöld tagozata, az LMP, ifjúsági tagozata a Momentumosokkal, „fasiszta tagozat a Jobbikkal”, nosztalgia tagozat a szocialistákkal, és egy „tengeren túli tagozat a Párbeszéd frakciójában” - sorolta Kocsis Máté.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: 3 millió 60 ezer ember arra szavazott, hogy folytatódjon az, amit az elmúlt tizenkét évben járvány, valamint gazdasági, migrációs, energia-, és háborús válság idején a Fidesz-KDNP kormány tett.

A gyermekvédelmi népszavazáson pedig a rendszerváltás óta soha nem látott mértékben szavaztak egy irányba az emberek - jelezte.
 

Kapcsolódó írásaink