Belföld

Képmutató Baranyi

Nem adott segítséget az adománygyűjtéshez a baloldali városvezető

Miután tavaly száműzte a testvérvárosok címereit, idén pedig akadályozta a helyi képviselők által Beregszásznak indított adománygyűjtést- és szállítást, Baranyi Krisztina a Facebookon jófejkedett Erdélyből.

Képmutató Baranyi
Baranyi Krisztina posztokkal igyekszik növelni népszerűségét
Fotó: Baranyi Krisztina Facebook-old

A Sepsiszentgyörgy tábla előtt pózolva jelentkezett be Facebook-oldalán Ferencváros polgármestere csütörtökön. Baranyi Krisztina a testvérvárosok világnapja alkalmából „minden jót” kívánt „Beregszász, Királyhelmec, Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy összes lakójának”. A baloldali városvezető viselkedése azonban mérhetetlenül képmutató, hiszen, mint emlékezetes, tavaly nyáron eltávolíttatta az önkormányzat díszeterméből, a polgármesteri pulpitus mögül a IX. kerület testvérvárosainak – a kárpátaljai Beregszász, a vajdasági Magyarkanizsa, a felvidéki és Királyhelmec, valamint a székelyföldi Sepsiszentgyörgy – címereit. (A Pride-zászlót viszont kitűzette a hivatalra, a Ferenc téren pedig szivárványszínű Szabadságszobrot ábrázoló műanyag „alkotást” állított ki.)

Idén az orosz–ukrán háború kitörése után sem a humanitárius segítségnyújtás volt fontos a számára, inkább – a balliberális fősodornak megfelelve – számtalan putyinozó posztban állt ki Ukrajna mellett, szokás szerint megragadva az alkalmat a kormányellenes propagandára.

A kárpátaljai testvérváros, Beregszász érdekében a képviselő-testület tagjai fogtak össze: Gyurákovics Andrea (Fidesz–KDNP), Jancsó Andrea (Momentum) és Csóti Zsombor (DK) kezdte szervezni az adománygyűjtést. Felvették a kapcsolatot Beregszász polgármesterével, Babják Zoltánnal, és az általa kért élelmiszereket gyűjtötték a József Attila lakótelepi közösségi házban és a Ferenc téren – miután Baranyi még fedett helyiséget sem volt hajlandó biztosítani a kezdeményezéshez.

Gyurákovics Andrea lapunknak elmondta, a polgármester állítólag pénzadományt küldött, de mivel Kárpátalján áruhiány van, ez nem a segítség legmegfelelőbb módja… Március végén a képviselők ki is juttatták a három teherautónyi adományt Beregszászra, ám a polgármester ebben sem adott semmilyen támogatást, sőt, a hivatal járműveit és munkatársait sem engedte el, végül önkormányzati cégek vezetői kölcsönözték nekik a szükséges gépkocsikat, és volt olyan hivatali dolgozó, aki szabadságot vett ki, hogy közreműködhessen a szállításban – részletezte Gyurákovics.

Több kisebb-nagyobb botrány is fémjelezte Baranyi Krisztina tevékenységét az utóbbi időben, például zöld-fehérbe csomagolt (!) százezres bírságokat kaptak éppen meccsen tartózkodó Fradi-szurkolók, amiért állítólag zöldterületen állt az autójuk, akkor azonban nem sajnálta a gyepet az önkormányzat, amikor egy darut állítottak fel a Markusovszky téren, hogy felfüggesszenek rá egy ismét sokakat elborzasztó alkotást. A méltán értetlen műkedvelők által „Kórószörnynek” titulált „Virágtartó” nevű installáció a Ferencváros tízmilliós keretösszegű „public art” pályázatának egyik győztese – mint tavaly a szivárványszínű Szabadságszobor.

Kapcsolódó írásaink

Propaganda, közpénzből

ĀBaranyiék az önkormányzati lappal együtt terjesztik a baloldal képviselőjének szóróanyagát