Belföld

Bárki csatlakozhat a toborzó emlékfutáshoz

Hazafias nevelés

A sport és a katonaság egybeforrottságáról beszélt a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség idei toborzó emlékfutásának rajtjánál.

Bárki csatlakozhat a toborzó emlékfutáshoz
Az erős honvédség építéséhez elkötelezett fiatalokra van szükség – hangsúlyozta Benkő Tibor
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Benkő Tibor az MTI tudósítása szerint hangsúlyozta: az erős honvédség építéséhez nemcsak korszerű haditechnikai eszközökre van szükség, hanem olyan elhivatott katonákra is, akik bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között a legelszántabbak, a legbátrabbak tudnak lenni. Ehhez elengedhetetlen a testi, fizikai felkészültség – szögezte le. Hozzáfűzte: szükség van kiválóan felkészült, a hazájuk iránt elkötelezett fiatalokra is, ezt segíti a hazafias honvédelmi nevelés, amelynek célkitűzéseiért a Honvédelmi Sportszövetséggel közösen dolgoznak.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy az 1830 kilométeres, 219 településen áthaladó futáshoz a települések jelző­tábláinál minél többen csatlakoznak majd, ezzel társadalmi támogatást adva a katonáknak. Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a rendezvény védnöke felhívta a figyelmet, hogy az emlékfutás május 20-án, a honvédelem napja előtt egy nappal ér majd célba.

A résztvevők visszaérkezésekor avatják majd fel a magyar katonaolimpikonok emléktábláját. A futás során érintett településeken belül bárki csatlakozhat a katonákhoz. A szervezők az egyes helyszíneken különféle bemutatókkal, véradássál, megemlékezésekkel, kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Nagyszabású rendezvények lesznek többek között Tatán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szombathelyen, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregy­házán, Miskolcon és Egerben.

Kapcsolódó írásaink