Belföld

A momentumos polgármester akadályozza a sportcsarnok használatbavételét

Déri dupla követelése

„Déri Tibor ámokfutásáról” írt az Újpesti Hírek, annak kapcsán, hogy sem az iskolások, sem a sportolók nem tudják használni a Fóti úti iskola két éve elkészült sportcsarnokát, mivel a momentumos polgármester „zagyva indokokkal akadályozza” az egymilliárd forint értéket meghaladó csarnok használatbavételét.

Az iskola diákjai, valamint szülői és tanári közössége a minap néma tüntetéssel fejezte ki tiltakozását az önkormányzat eljárásával szemben – emlékeztetett a helyi portál. Felidézték: az önkormányzat egy vitatott kölcsönösszeg miatt bojkottálja az épület használatát. Az építkezés közben megemelkedő költségek miatt a korábbi városvezetés több részletben 260 millió forint visszatérítendő támogatást adott a sportcsarnok elkészültéhez.

Déri egyszerre követeli a fennmaradó 178 millió forint visszafizetését és az épület teljes tulajdonjogát, a dupla követelés azonban jogászok szerint nehezen indokolható. Ha a polgármester továbbra is elutasítja a megállapodást, akkor nemcsak az épület használata kerül veszélybe, hanem az elhúzódó felszámolási eljárás során az önkormányzat elbukhatja az épület tulajdonjogát és az építésre fordított teljes összeget is. Legjobb esetben talán évek múltán hozzájuthat ahhoz a sportcsarnokhoz, amelyet most egy közös megállapodás alapján akár hetek alatt is megszerezhetne.

„Elkeserítő, hogy Déri Tibor a politikai hisztériakeltést fontosabbnak tarja a gyerekek sportolási lehetőségeinek biztosításánál!” – mondta el a lapnak egy dühös szülő, mivel a gyermekének a vadonatúj sportcsarnok tövében, az udvaron tartják a testnevelési órákat.

Kapcsolódó írásaink