Belföld

Hagymázas álmokkal hitegeti híveit Márki-Zay, most új alkotmányt írna

Noha Gyurcsány bukott kapitánya a választások előtt arról beszélt, hogy fáradt, és pihenni szeretne, azóta is folyamatosan posztol és élőzik, újra és újra felszólítva híveit a kék szalag viselésére, illetve az „ellenállás” szervezésére, görcsösen hitegetve követőit a közeli kormányváltással.

Hagymázas álmokkal hitegeti híveit Márki-Zay, most új alkotmányt írna
A hódmező­vásárhelyi polgármester változatlanul az országos politikával foglalkozik
Fotó: MH/Purger Tamás

Hiába figyelmeztetik sokan Márki-Zay Pétert, hogy vége a kampány­időszaknak, tegnap ismét arról írt: „Elő kell készítenünk egy új alkotmányt. Az ellenzéknek készen kell állnia arra, hogy a Fidesz bukása után milyen választási rendszerrel és milyen alkotmánnyal lehet egy demokratikus jogállamot működtetni Magyarországon.”

Kötter Tamás író, ügyvéd úgy reagált: „Menetelés a semmibe. Márki-Zay Péter a politikai túlélésért harcol, igyekszik magát pótolhatatlannak feltüntetni az ellenzéki oldalon, hogy a legközelebbi »osztásnál« (önkormányzati választás) is kapjon lapot. Ehhez viszont kevés lesz a régi mantra (a magyar történelem legkorruptabb kormánya), főleg ha korábban sem jött be, a hagymázas álmok (új, újabb, legújabb alkotmány), ehhez erőt kell mutatnia: pártot kellene alapítania, méghozzá több mint papíron létező, valós alapszervezetekkel, médiafelülettel rendelkező politikai formációt. A kérdés, hogy az áprilisi bukta után ki fektet be még egy csodatételre sem képes Messiásba. Szerintem senki. Marad a »politikai garázszenekar« felállás, a haknik a Tesco parkolókban” – fogalmazott Kötter.

Kapcsolódó írásaink

Jósként is megbukott Márki-Zay Péter

Ā„Szellemileg üresek, megoldási javaslataik nincsenek, hiszen még a valós problémákat sem ismerik fel, marad a riogatás. Nem véletlen, hogy a választók nem kértek belőlük”