Belföld

Dupla fizetés nulla munkával

Összeférhetetlen momentumosok

Az újbudai Fidesz elnöksége, valamint az újbudai önkormányzat Fidesz–KDNP-frakciója felszólítja Orosz Annát, Újbuda momentumos alpolgármesterét és Bedő Dávid momentumos önkormányzati képviselőt, hogy ne éljenek vissza az országgyűlési választásokon rájuk voksoló emberek és az újbudai polgárok bizalmával – olvasható az újbudai Fidesz lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Dupla fizetés nulla munkával
Orosz Anna
Fotó: Facebook/Orosz Anna

A közlemény emlékeztet: Orosz Anna és Bedő Dávid május 2-án, az Országgyűlés alakuló ülésén letette esküjét, innentől kezdve képviselői munkájukért javadalmazást kapnak, amiért elsősorban dolgozniuk kellene, nem pedig bojkottálniuk a munkahelyükön való megjelenést. „Erre kötelezné őket a választóiktól kapott felhatalmazás. Továbbá – miután már nem önkormányzati feladataikra koncentrálnak – kötelességük lenne a kerületi tisztségeikről azonnali hatállyal lemondaniuk, amely egyben az elnyert parlamenti mandátum kapcsán fennálló összeférhetetlenség megszüntetését is jelenti.

Erre a törvény 30 napos türelmi időt ad, de milliós önkormányzati fizetésük, tiszteletdíjuk és költségtérítésük a kerületnek most már csak felesleges kiadással jár, ugyanazért a munkáért két helyről is fizetést vesznek fel” – írta az újbudai Fidesz, amely emiatt felszólítja Orosz Annát és Bedő Dávidot, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az összeférhetetlenséget, és a jogtalanul felvett fizetésükkel ne terheljék Újbuda költségvetését. Az újbudai Fidesz emellett felszólította László Imre polgármestert, hogy ne engedjen a koalíciós zsarolásnak: Orosz Anna helyére ne válasszanak negyedik alpolgármestert, mert az előző ciklus idején bebizonyosodott, hogy mindössze két alpolgármesterrel a jelenleginél hatékonyabban is működött a kerület.

Az alpolgármesteri helyek megduplázásának költsége eddig elérte a százmillió forintot, így az újbudai emberekkel fizettették meg a koalíciós pártok javára osztogatott állásokat. A baloldali szivárványkoalíció az így megtakarított pénzt fordíthatná például az itt élő családok támogatására, óvodapedagógusok vagy orvosok, szociális dolgozók megbecsülésére, a leromlott állapotú közterületek rendbehozatalára vagy akár az Ukrajnából menekülni kényszerülő emberek megsegítésére” – zárul az újbudai Fidesz közleménye.

Kapcsolódó írásaink