Belföld

Gyurcsány embere emelné a benzinárakat

Gyurcsány embere szerint nyár végéig - lépcsőzetesen és „osztott teherviseléssel” - ki kell vezetni az üzemanyagárstopot.

Gyurcsány embere emelné a benzinárakat
Dávid Ferenc szerint nyár végéig - lépcsőzetesen és „osztott teherviseléssel” - ki kell vezetni az üzemanyagárstopot
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Dávid Ferenc az ATV Start műsorában csapongva, értelmes gondolatmenetet felvázolni képtelen módon úgy nyilatkozott:

„A benzinnél, vagyis az üzemanyagnál pontosabban én azt gondolom, hogy - az május 15-e, ott még van két hete gondolkodni a kormánynak - előbb-utóbb el kell kezdeni két dolgot, egyrészt mindenkit bevonni az osztozkodásba, tehát ne csak a kiskereskedő benzinkutasok vigyék el a balhét, hanem a nagykereskedő, a készletező, a finomító és az állam, hogy azért ő is szálljon be ebbe a buliba. És a másik meg az, hogy ezt lépcsőzetesen ki kell vezetni!”

Az alábbi videóban az ominózus fejtegetés 07:27-től jön:

Objektum doboz

Nem ez az első megszorításos ötlete a DK képviselőjének. Dávid Ferenc korábban az Egyenes beszédben arról beszélt, hogy teljesen indokolatlan volt visszaadni az szja-t a gyermekeseknek, és szerinte a kormány teljesen indokolatlanul vezette be a 25 éven aluliak szja-mentességét is. – Miért nem vesznek részt a közteherviselésben? – tette fel a kérdést a DK-s honatya, aki úgy vélte, hogy a rezsicsökkentés is tarthatatlanná válik majd.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom