Belföld

Karácsonyt a gyorshajtók érdeklik, a dugók nem

Sebességmérési akciót végzett a III. kerületi rendőrség. A felmérés eredménye azt bizonyította, hogy rengeteg gyorshajtó sofőr közlekedik a harmadik kerületben. Erre reagálva Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat átfogó közlekedésbiztonsági stratégiát készít, amit várhatóan idén nyáron társadalmi vitára fognak bocsájtani.

Karácsonyt a gyorshajtók érdeklik, a dugók nem
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

Két helyszínen, hat óra alatt összesen 153 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax, ami azt jelenti, hogy szinte 2 percenként 1 járművezető lépte át a sebességkorlátozást - áll a harmadik kerületi rendőrség közleményében.

Karácsony Gergely főpolgármester a rendőrség felmérésére reagált a Facebookon. Azt írta, hogy az elmúlt években átlagosan napi egy ember vesztette életét közúti balesetben.

Majd közölte: „A célunk az, hogy 2030-ig ez a szám felére, 2050-ig pedig egyenesen nullára csökkenjen. Ennek eléréséért a Fővárosi Önkormányzat átfogó közlekedésbiztonsági stratégiát készít, amit várhatóan idén nyáron társadalmi vitára bocsájtanak.”

A főpolgármester arra kér minden Budapesten közlekedőt, hogy figyeljenek és vigyázzanak egymásra, mert „az életünkről lehet szó”. Mindenkit – gyalogost, biciklist, motorost és autóst – arra kér, hogy tartsa be a közlekedési szabályokat. Azok közül is legfőképpen a sebességhatárokat, mert „a nagyobb sebesség és a nagyobb gépjárművek okozta balesetek lehetnek a legsúlyosabbak.”

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsánytól nem tud szabadulni a baloldal

ĀHétértékelő. A DK-elnök irányvonalát követheti a Jobbik és az LMP is, míg az MSZP megosztott marad, a Momentum túl gyenge, a fővárosban a párbeszédes Karácsony kezét is fogja