Belföld

Halpusztulás: a felelősök megnevezését várja a Fidesz

Több kérdés, mint válasz

A múlt héten a Városligeti-tóban történt tömeges halpusztulás kapcsán egyelőre több a kérdés, mint a válasz – írta közösségi oldalán a Fidesz budapesti szervezete.

Emlékeztettek: a margitszigeti Japánkertből a FŐKERT által átköltöztetett halak a tóban lévő többi hallal együtt elpusztultak, a Városligeti-tóba a Széchenyi fürdőből eresztették le a medencevizet, a fürdőt a fővárosi tulajdonú Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemelteti.

„Bízunk benne, hogy a Karácsony-féle zöld városvezetés kiemelten kezeli az ügyet, és hamarosan választ kapunk a következő kérdésekre: Hogyan fordulhatott elő, hogy egyik napról a másikra elpusztultak a halak a tóban? Hogyan járul hozzá a városvezetés, hogy mihamarabb megtalálják az okot és a felelősöket? Ugye – az eddigi gyakorlattól eltérően – ennek az ügynek lesznek felelősei?” – írták. A fővárosi Fidesz-frakció reméli, hogy Budapest zöld városvezetése ezúttal alaposan kivizsgálja az esetet, és tesz róla, hogy ilyen környezetpusztítás többé ne fordulhasson elő.

Kapcsolódó írásaink