Belföld

Nem elfelejteni! - Márki-Zay nagy eséllyel önt is megsértette

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta - 6. rész

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta. MiniFeri már számos társadalmi csoportot megsértett, sértegette az időseket, a Fidesz-szavazókat, zsidózott is, és több alkalommal volt homofób megnyilvánulása. A hatodik részben bemutatjuk, milyen vállalhatatlan módon kommunikált Márki-Zay Péter a magyarokról.

Nem elfelejteni! - Márki-Zay nagy eséllyel önt is megsértette
Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A fideszeseket is szidta

Márki-Zay Péter egyik deklarált politikai célja, hogy meggyőzze a fideszeseket is, hogy érdemes rá szavazni. A projekt nem igazán halad, tekintve, hogy a baloldal jelöltje a legváltozatosabb sértéseket vágja hozzá a jobboldali, konzervatív érzelmű emberekhez. Rendszeresen hangoztatja, hogy ostobának tartja őket, sőt szerinte „hazaárulók”, amiért Orbán Viktorra szavaznak.

A március 15-i Békementtel kapcsolatban is kifejtette véleményét: „Nemcsak arról van szó, hogy ez nem egy szeretet és békemenet volt, hanem gyűlölködés. De az is látszik, hogy vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs hol vannak” – mondta. Márki-Zay eszmefuttatása kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferencére, aki 2006-ban csőcseléknek titulálta a békés tüntetőket.

Gombák, akik a rezsicsökkentést támogatják

„Ez olyan, mint a migráció. Ezzel meg lehet nyerni egy választást addig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát. Sötétben tartanak és trágyával táplálnak. Addig, amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni.”

Objektum doboz

Az Alaptörvény is aberrált számára

„Aberráltnak és kimondottan tahóságnak tartom azt, hogy beleírták azt, hogy az apa férfi az anya nő” - erről beszélt Márki-Zay Péter az Alaptörvény kapcsán február 2-án este egyetemistáknak a Mozaik Kör rendezvényén. Ugyan az esemény sajtónyilvános volt, de a szervezők külön kérték a média munkatársait, hogy ne készítsenek felvételt. A Mediaworks Hírcentrum a beszélgetést követően interjút készített a baloldal miniszterelnök-jelöltjével, és Márki-Zay megerősítette korábbi kijelentését.

Kis összefoglalás:

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink