Belföld

Nem elfelejteni! - így sértette meg Márki-Zay a zsidóságot és a cigányságot

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta - 6. rész

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta. MiniFeri már számos társadalmi csoportot megsértett, sértegette az időseket, a Fidesz-szavazókat, zsidózott is, és több alkalommal volt homofób megnyilvánulása. Az ötödik részben bemutatjuk, milyen vállalhatatlan módon kommunikált Márki-Zay Péter a zsidókról és a cigányokról, a feketékről és a vakokról.

Nem elfelejteni! - így sértette meg Márki-Zay a zsidóságot és a cigányságot
Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje videóbejelentkezésben
Fotó: Facebook / Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter rendszeresen szól zsidó és cigány honfitársainkhoz is, arra kérve őket, hogy szavazzanak a baloldalra.

Ebben nem lenne semmi különös, ha a baloldalhoz csapódott Jobbikban nem robbannának ki szinte hetente antiszemita botrányok. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik és így a baloldali összefogás jelöltje cinkos mosollyal kart lendít. Szilágyi György a neonáci amerikai Árja Testvériség ideológiáját magyarázza. Minderről kamerafelvételek vannak.

Objektum doboz

De Márki-Zay beállt az antiszemita kijelentéseket tevő Bíró László mellé is a 2020-as a borsodi időközi országgyűlési választáson, ezzel a szégyenletes érveléssel: „Ebben a feladványban én arra kérem zsidó honfitársaimat is, hogy igenis az antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos képviselőt támogassák. Arra kérem a cigány honfitársaimat is, hogy igenis a jobbikos képviselőjelöltet támogassák, mindannyiunk érdekében.” Nyilvánvaló, hogy ilyen mondatokkal cigány és zsidó embereket alázott meg.

Objektum doboz

Különös, hogy az Amerikai Egyesült Államokat is megjárt Márki-Zay Péter rendszeresen használja a tengerentúlon rasszistának titulált „néger" kifejezést a feketékre.

– Milyen érzés vaknak lenni? – kérdezte a riporter a Márki-Zay által elmesélt viccben Steve Wondertől. – Még mindig jobb, mintha néger lennék – mondta el a csattanót Márki-Zay. (Ebben az esetben a vak embereken is gúnyolódik, tegyük hozzá.)

De az alábbi videóban egy olyan viccet is láthatnak, amelyben arról mesél, hogy miben hasonlít Trianon és Michael Jackson. Itt is négerezik.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink