Belföld

Nem elfelejteni! - így sértette meg Márki-Zay a nyugdíjasokat

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta - 5. rész

Cikksorozatunkban összegyűjtöttük a baloldal miniszterelnök-jelöltjének legdurvább mondatait, melyekkel a választókat alázta. MiniFeri már számos társadalmi csoportot megsértett, sértegette az időseket, a Fidesz-szavazókat, zsidózott is, és több alkalommal volt homofób megnyilvánulása. Az ötödik részben bemutatjuk, milyen vállalhatatlan módon kommunikált Márki-Zay Péter a nyugdíjasokról.

Nem elfelejteni! - így sértette meg Márki-Zay a nyugdíjasokat
Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: MH/Purger Tamás

Az olaszországi Repubblica.it című lapnak adott 2021. novemberi interjújában Márki-Zay úgy értékelt, hogy szerinte a Fideszre „a Covid által megtizedelt idősebb generáció szavaz, nem pedig a fiatal tehetségek, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot” – mondta.

Nem sokkal később, újévi beszédében részletesen is kifejtette a témát, mondván „pusztulnak az idősek”, ez szerinte jó irány. – Az időseket, akik sajnos pusztulnak a koronavírus-járvány miatt is, sokkal könnyebben megvezette a Fidesz, mint a fiatalokat. Az új generációk, amelyek szavazni fognak '22-ben, azoknál nagyon kicsi a Fidesz támogatottsága, tehát alapvetően az irány jó – mondta Márki-Zay Péter az idősek halálával kapcsolatban.

Ezt a gondolatot hasonló szavakkal már 2020 nyarán is megfogalmazta. – A demográfia az ellenzéknek nem hátrányos, [...] ugye az idősek elmennek sajnos, viszont jönnek fiatalok, és ezek a fiatalok sokkal kisebb arányban Fidesz-szavazók, tehát több százezer szavazattal kevesebb várható egyébként a Fidesz oldalán, mint 2018-ban volt”.

(Tegyük hozzá: Nehéz lenne az idős emberek iránti tiszteletnek tekinteni azt, hogy Márki-Zay Péter a 13. havi nyugdíjról is rossz véleménnyel volt. – Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette, mondjuk, a 13. havi nyugdíjat – emelte ki. Más alkalommal arról beszélt, hogy közgazdászként értékelte, hogy a Bajnai-kormány megszüntette a 13. havi nyugdíjat.)

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink