Belföld

Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt

Kiderült, hogy Márki-Zay Péter hogyan is képviseli a nácikat az omniózus „Mi a kommunistákat és a fasisztákat külön képviseljük” kijelentése után.

Márki-Zay mentegeti a karlendítő Z. Kárpát Dánielt
Z. Kárpát Dániel, az átgondolatlan módosításokat benyújtó Jobbik alelnöke
Fotó: MH

Egy nemrég megjelent videóban a korábban antiszemita kijelentéseket tevő Z. Kárpát Dániel náci karlendítést végzett, majd utána nevetett. A Gyurcsány-lista 9., vagyis befutó helyén lévő Z. Kárpát Dániel botránya egészen Amerikáig ér.

Objektum doboz

Korábban beszámoltunk róla, hogy a régi Jobbik új palackban címmel jelent meg egy írás a Jewish Voice című amerikai zsidó lap online felületén, amely a Jobbik antiszemitizmusával foglalkozik, ebben látható egy videó, amelyen Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke jól láthatóan náci karlendítést végez, majd nevetni kezd.

Tehát elmondható, hogy a Jobbikban jelen van az antiszemtizmus annak ellenére, hogy azt hazudták, megújultak, elhagyták korábbi nézeteiket, ami nyilvánvaló hazugság.

Egy izraeli cikk szerint a baloldali összefogás listájának kilencedik helyén szereplő jobbikos politikus antiszemita nézeteket vall. Az esetet Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető politikai elemzője is kommentálta.

A Gyurcsány-féle baloldal jelöltje Fonyódon egy februári fórumon, ahol a Jobbik jelöltjét támogatta, arról beszélt, hogy ők a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviselik. Magyarul elismerte, hogy közöttük vannak kommunisták és fasiszták is - számoltunk be róla akkor.

Objektum doboz

„Kiderült, hogy kire is gondolt Márki-Zay, amikor azt mondta, a fasisztákat is képviseli!” – utalt ezzel az elemző Márki-Zay Péter korábbi kijelentésére, miszerint: „Mi a kommunistákat és a fasisztákat külön képviseljük”.

„Egy kis segítség; az illető a Gyurcsány-lista 9. helyén áll. Egészen elképesztő!” – tette hozzá.

Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje az antiszemita botrányba keveredett Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét vasárnapi videójában próbálta mentegetni: 

„A rossz minőségű felvételből, abból a mosolyból nekem úgy tűnik, hogy az nem egy valódi környezet, de természetesen a Jobbik már kiadott erről egy közleményt, amiben mindenkit megnyugtattak, hogy semmiféle antiszemitizmus nincs Z. Kárpát Dánielben” - hallható az óminózus gondolat (48:35-től).

Hódmezővásárhely polgármestere hozzátette: kíváncsi a felvétel körülményeire.

Aggasztó az antiszemitizmus a Jobbik soraiban

Rendkívül aggasztó, hogy az eltemetettnek hitt politikai múlt szélsőséges, antiszemita megnyilvánulásai, jelképei időről időre megjelennek a Jobbik soraiban - mondta Róna Tamás főrabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület elnöke. Róna Tamás arra reagált, hogy a Jewish Voice amerikai újság „Régi Jobbik, új palackban” című írásában antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, nevezetesen Z. Kárpát Dániel és társai pártban betöltött vezető szerepéről írt.

A közelgő parlamenti választások előtt Róna Tamás aggasztónak tartja azt is, hogy ezek a politikusok az ellenzék közös listáján előkelő helyeken szerepelnek. Így elképzelhető, hogy az antiszemitizmus a balliberálisnak nevezett oldalon képviselethez juthat a magyar Országgyűlésben.

A ZSIMA elnöke szerint a gondolkodó, hívő emberek számára ezek az aggasztó jelenségek még inkább megkérdőjelezik az ellenzéki összefogás őszinteségét és komolyságát.

Két nappal nemzeti ünnepünk előtt testet ölt a Szentírás: felelősséggel tartozunk egymásért, és az emberszeretet Mindenható által adott igéje a nemzet iránti magasztalódást várja mindannyiunktól, s nem a széthúzást, ellenségeskedést.

Kapcsolódó írásaink