Belföld

Béke vagy háború?

Április 3-án országgyűlési választás és országos népszavazás lesz hazánkban. Az alábbiakban a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye nyomán összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Béke vagy háború?
Választás - Szavazzon ön is!
Fotó: MH

Szavazni reggel 6 és este 19 óra között lehet.

A szavazókör pontos címét a postán előzetesen megküldött választási értesítő tartalmazza. A címet a Nemzeti Választási Iroda honlapján is lekérdezheti az alábbi oldalon: https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/valasztasi-informaciok/szavazohelyiseg-kereses

A választópolgárnak a szavazáskor igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét vagy személyi azonosítóját (pl. lakcímkártyával).

A szavazás napja előtt érdemes megvizsgálni okmányaik érvényességét. Fontos körülmény, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben hozott rendelet alapján a 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejáró okmányok is érvényesek.

A választás hétvégéjén szinte valamennyi kormányablak és okmányiroda rendkívüli nyitvatartással működik annak érdekében, hogy pótolni lehessen az esetlegesen lejárt, elvesztett vagy sérült okmányokat.

A választópolgárok három szavazólapot kapnak, az egyiken az országos pártlistára, a másikon az egyéni képviselőjelöltre szavazhatnak, és egy harmadikon pedig a népszavazásra bocsátott kérdésekre válaszolhatnak.

Részletesebb tájékoztatást a Nemzeti Választási Iroda honlapján találhat: https://vtr.valasztas.hu/ogy2022/

Április 3-án (most vasárnap) népszavazást tartunk a gyermekek védelméről

Mi úgy gondoljuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké. Mások ezt a jogot aktivistacsoportoknak is biztosítanák” - hangsúlyozza a KTK kommünikéje, amely arra is kitér: a kormány minden magyar ember döntését tiszteletben tartja azzal kapcsolatban, hogy felnőttként hogyan éli az életét.

Ma, amikor háború dúl a szomszédunkban, a legfontosabb kérdés, hogy Magyarország belekeveredik-e a háborúba, vagy kimarad belőle - emlékeztet közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK), amely ugyanakkor rámutat: a cél továbbra is megőrizni hazánk biztonságát, azonban jövőnk ugyanakkor azon is múlik, hogy meg tudjuk-e védeni gyermekeinket.

„A gyermekvédelem azonban állami kötelesség. Nem fordulhat elő, hogy az iskolákban, televíziós műsorokban és reklámokban aktivistacsoportok a gyermekekre irányuló szexuális propagandát folytassanak!” - hangsúlyozza a KTK, amely azt is hozzáteszi: mivel erőteljes vita bontakozott ki erről a kérdésről, a kormány minden magyar embernek biztosítja a lehetőséget, hogy elmondja véleményét. Ezt szolgálja a népszavazás.

A népszavazáson az alábbi kérdésekre lehet válaszolni:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Most megállíthatjuk a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, hangsúlyozza a KTK, amely a polgárokat arra kéri, vegyenek részt a népszavazáson, és szavazzanak 4 nemmel.