Belföld

Márki-Zay álszent kijelentései a nőkről

Gyurcsánynétól a „fideszes anyákig” Márki-Zay minden nőt megalázott már, de képes azt mondani, hogy „kiirtaná a magyar gondolkodásból” az ilyesmit

Hiteltelen az is, hogy „hivatalból üldözendővé” tenné a kapcsolati erőszakot, hiszen korábban Kanadát dicsérte, amiért szabályozva van, hogy például csak nyitott kézfejjel lehet ütni a gyermeket.

Márki-Zay álszent kijelentései a nőkről
Márki-Zayné Vincze Felícia alázatosan hallgatja férje fejtegetéseit
Fotó: Facebook

„Azt kell kiirtani a magyar gondolkodásból, hogy egy nőnek lehet megalázó megjegyzéseket tenni” – szögezte le Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este. Az a Márki-Zay Péter mondta ezt, aki korábban Gyurcsányné Dobrev Klára előválasztási szereplését akként dicsérte, hogy „női mivolta létére ilyen kiváló eredményt ért el az első fordulóban”, vagy a neki küldött levél feladójáról „a helyesírása alapján” feltételezte, hogy csak egy asszony lehetett. Az ATV-ben a baloldal miniszterelnök-jelöltje az ellenzék programjának „nőügyi fejezetéről” hangsúlyozta, fontos az „azonos munkáért azonos bért” alapelv – mintha nem tudná, hogy hazánkban törvény tiltja a munkavállalók közti diszkriminációt, így a nemi alapú különbségtételt is.

Amint arról beszámoltunk, szerdán Márki-Zayné Vincze Felícia jelezte, aznap férje közösségi oldalain ő fogja bemutatni, mit tenne az ellenzék a nőkért. Ez sikerült is, egyrészt a jelenlegi kormány által már megvalósított, másrészt homályos ígéretekkel, harmadrészt pedig azokkal a videókkal, amelyekben a – gyermekvédelmi népszavazáson való érvénytelen voksolásra buzdító – Magyar Anyák Facebook-akciócsoport képviselője beszélgetett a házaspárral. A nők iránti állítólagos tiszteletet vagy azt, hogy valóban fontosnak tartanák a nőügyet, semmiképpen nem támasztja alá, hogy az interjút készítő, zilált külsejű hölgyet be sem mutatták. Hasonlóképp nem az egyenjogúságra utal, hogy legtöbbször Márki-Zay Péter válaszolt, a baloldal várományos first ladyje alázatosan kuporgott mellette.

Azt azért elmondta Felícia, hogy számára az a család, „aki párnak tekinti magát, teljesen mindegy, hogy milyen neműek”. Az amúgy erős feminista lózungokkal operáló kérdező hölgy pedig természetesen nem feszegette a hódmezővásárhelyi polgármester nőket megalázó kijelentéseit, sőt azt sem kifogásolta, hogy a baloldal elutasítja a női kvótát. Nagy egyetértésben kacarásztak Novák Katalinon, a Gyurcsány-lista vezetője a feminista kérdezővel közösen megállapította, hogy hazánk első női köztársasági elnöke „nem hűségesen képviseli a női méltóságot”, mivel „a patriarchális társadalmat szolgálja ki”...

Az ATV-ben Márki-Zay közölte azt is, hogy „a kapcsolati erőszakot hivatalból üldözendővé” tennék. Ez egy újabb hiteltelen kijelentése, hiszen „nevelési elvei” évek óta széles körben ismertek. Még 2019-ben magyarázta el egy interjúban, hogy elfogadható, sőt szükséges, ha a szülő testi fenyítést alkalmaz gyermekeivel szemben fegyelmezésként. Pozitív példaként említette Kanadát, ahol „nagyon szigorúan szabályozva van az, hogy a gyermeket semmilyen külsérelmi nyom nem érheti, nem lehet a fején ütni, nem maradhat nyoma, csak nyitott kézfejjel, satöbbi. Tehát nagyon pontosan, korrektül le van szabályozva, hogy hogyan lehet fenyíteni egy gyermeket”.

Egy tegnapi kampányrendezvényén ismét arra buzdított, amiről korábban úgy fogalmazott, a fiataloknak „meg kell javítani fideszes édesanyjukat és nagymamájukat” (hiszen szerinte elsősorban a nők „ostobák” – a szerk.), ha pedig nem sikerül, ne engedjék őket szavazni. Most megjegyezte: „Ahogy viccesen (!) szoktuk mondani: győzzétek meg a fideszes anyátokat!”

Kapcsolódó írásaink