Belföld

Cseh Katalin ellen újabb feljelentés született

Garázdaság miatt már elítélték Barkóczit

Csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt elítélték a DK-s Barkóczi Balázst, aki a baloldali összefogás jelöltje Budapest 12-es számú választókerületében. Barkóczi, aki egyébként a DK szóvivője is, még 2006-ban Isaszegen egy aktivista nő otthonában randalírozott két társával.

Meg nem erősített információk szerint az egyik vele lévő személy a testvére volt, aki akkor rendőrként szolgált. A politikus egy korábbi sérelmes ügyét szerette volna elrendezni baseballütők és lécek segítségével. Az ügyben a Pest Megyei Bíróság 2009-ben hozott másodfokú, jogerős ítéletet, amely során Barkóczit mint az ügy II. rendű vádlottját pénzbüntetésre ítélték. A rendelkezésre álló információk alapján Barkóczi két társával jelent meg az ismerős nő házánál, egyikük baseballütővel többször ráütött a kerítésre amelynek lécei el is törtek. Miután Barkócziék bejutottak a ház udvarára, hangos szóváltásba kerültek az udvaron tartózkodóval, akit Barkóczi egyik társa a baseballütővel meg is bökött.

A hangzavarra néhány szomszéd is megjelent a háznál, valamint valaki a rendőrséget értesítette, de Barkóczi és társai még a rendőrök kiérkezése előtt távoztak a helyszínről.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője korábbi cégének ügyé­ben már feljelentést tett a Közbeszerzési Hatóság az illetékes Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál. Az ügy előzménye, hogy a momentumos politikus ügyvezetőként apja cégének és más cégeknek a segítségével több milliárd forintos uniós támogatást nyerhetett el. Az adatok alapján felmerült, hogy a céghálóhoz sorolható Holotech Hungary Kft., a Mondat Kft. és a Fernside Trading Ltd. összejátszott egymással ennek érdekében.

A cég, ahol Cseh Katalin ügyvezetői posztot töltött be, a Pannónia Nyomda Kft. például uniós pályázaton több mint 68 millió forint támogatást nyert egy hologramos technológia kifejlesztésére, majd aztán mintegy 217 millió forintot nyert egy holografikus térinformatikai leírónyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére. Az ügyben az adóhatóság, a versenyhivatal és az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálatot folytat, miközben a Momentum politikusa a közös kiállás okán a magasabb gázárak érdekében lobbizik Brüsszelben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom