Belföld

Az anyák és az apák életének legnagyobb küldetése a példaadás

Gyermekvédelmi népszavazás 2022. Személyes odafigyelés kell a gyerekeknek

A szülő képes a legjobban megvédeni gyermekét a valós és küszöbön álló veszélyektől – hangsúlyozta lapunknak Frivaldszky János jogfilozófus, egyetemi tanár.

Az anyák és az apák életének legnagyobb küldetése a példaadás
Most kell megvédenünk gyermekeinket – véli Frivaldszky János
Fotó: MH/Purger Tamás

A gyermek egészséges erkölcsi, pszichés és lelki fejlődéséhez arra van szüksége, hogy a saját biológiai neme szerint, azaz azon férfi vagy női szerep szerint fejlődjön, aminek született – mondta lapunknak Frivaldszky János, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, aki szerint az apa és az anya legcsodálatosabb hivatása az, hogy ebben segítse és erősítse meg folyamatosan a gyermekeit. Ez csak személyes szülői odafigyeléssel, hiteles apai és anyai példával, valamint megerősítő neveléssel lehetséges – tette hozzá.

Szerinte az anyák és az apák életének legnagyobb küldetése az, hogy különösen a kiskorú gyermekét ebben segítse, erősítse, és minden olyan ideológiai befolyástól megvédje őt, amely ettől csalárd megfontolásokból el akarja téríteni. A szülő képes a legjobban megvédeni gyermekét az ilyen valós és küszöbön álló veszélyektől – mondta.

A jogfilozófus szerint most, amikor az LMBTQ-ideológia már áthatotta a teljes közgondolkodást, és terjesztői elszántak arra, hogy azt az óvodákban és a köznevelési intézményekben propagálják a gyermekek körében, a szülők elsőrendű kötelessége, hogy segítséget kérjenek gyermekeik védelmében a szülők és a családok társadalmi közösségeitől, a médiától és a közjóért felelős polgári közhatalomtól. Mint fogalmazott: ha a szülők nem védik meg a gyermekeiket az LMBTQ-propaganda hatásaitól, akkor azok védtelenek lesznek, márpedig a gyermekek ellen elkövetett bűnök a legnagyobbak.

A gyermekeket a manipuláció módszerével eltéríteni a saját nemi identitásuktól olyan bűn, amelyet csakis a sátán képes kitervelni és mozgatni – hívta fel a figyelmet, kiemelve: ne becsüljük alá azt az ördögi erőt, amely tönkre akarja tenni a kisgyermekek személyi kiteljesedését. Az ördögi terv sohasem gonoszként mutatkozik. Most valami szép, jogvédő köntöst ölt magára, és az elnyomottak és a szerencsétlen sorsúak védőjének mutatkozik.

Éppen ebben áll az LMBTQ-lobbi ereje: az emberekben rejlő szeretetet, jóindulatot és szolidaritásérzést fordítja a legvédtelenebbek romlására: a gyermekek tömeges tönkretételére – mutatott rá. Ez egy olyan diabolikus terv, amit el sem tudtunk volna képzelni harminc évvel ezelőtt. Azt tudom csak mondani, hogy most van szükség arra, hogy megvédjük a gyermekeinket, és hogy kimutassuk az ez iránt való eltökéltségünket – hangsúlyozta Frivaldszky János.

Kapcsolódó írásaink