Belföld

Tort ül a politikai korrektség diktatúrája a „fejlett” Nyugaton

Európa sok iskolájában a tanárok már nem mondhatják el szabadon a véleményüket

A briteknél 2010 óta tizenhétszeresére nőtt a nemátalakító műtétre jelentkezők száma – figyelmeztet Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet kutatója.

Tort ül a politikai korrektség diktatúrája a „fejlett” Nyugaton
Pogrányi Lovas Miklós: Már ahhoz is szülői beleegyezés kell, hogy édességet kapjanak az iskolában. A saját gyerekem szexuális nevelésébe ne legyen beleszólásom? Ne vicceljünk!
Fotó: MH

– A szomszédban háború zajlik, emberek halnak meg. Nem szorítja ez háttérbe a gyermekvédelmi népszavazást?

– A háború az emberi természet legbelsőbb lényegéből fakad, az a politika folytatása más eszközökkel. Ideális esetben persze nem része a hétköznapjainknak, és mindent meg is kell tennünk annak érdekében, hogy kimaradjunk belőle. A hadi eseményekről szóló hírek azonban nem szabad, hogy elnyomják a többi fontos társadalmi problémát.

– Mit gondol, a nemátalakító műtétek körüli vita mértéke reális?

– Ha tájékozódni szeretnénk lehetséges jövőnket illetően, figyeljük, mi zajlik a „fejlett” Nyugaton. A briteknél 2010 óta tizenhétszeresére nőtt a nemátalakító műtétre jelentkezők száma. Véletlen volna? Közben tort ül a politikai korrektség diktatúrája: a tanárok sem az iskolában, sem az egyetemeken nem mondhatják el erről szabadon a saját véleményüket, mert különben gyűlöletbeszéd vádjával találják szemben magukat. Már nemcsak a keresztények és a konzervatívok vannak nyíltan elnyomva, hanem az óbaloldaliak és a klasszikus liberálisok is.

– Ön támogatná, hogy szülői hozzájárulás nélkül szexuális témájú foglalkozást tartsanak az iskolákban?

– Ma már ahhoz is szülői beleegyezés kell, hogy édességet kapjanak az iskolában. A saját gyerekem szexuális nevelésébe meg ne legyen beleszólásom? Ne vicceljünk már!

– Helyesen jár el a hazai média a gyermekeket célzó szexuális tartalmakat illetően?

– A jelenlegi állami szabályzás egy társadalmi konszenzuson alapuló minimumot képvisel. Én a radikális szigorítás híve vagyok: az internet nemzeti hatáskörű ellenőrzését tartanám célravezetőnek, hogy megvédhessük gyermekeinket és fiataljainkat a saját életformánknak, hagyományainknak megfelelően.

Kapcsolódó írásaink