Belföld

Novák Katalinon viccelődtek a női program bemutatóján

A felvilágosító munkáról bizarr módon az jutott Márki-Zay eszébe, hogy „a Fideszben is ott vannak a melegek” – holott már kiderült, hogy erre nincs bizonyítéka, ismét hazudott

Abszurd beszélgetésekben próbálta bemutatni az ellenzék női programját a Márki-Zay házaspár, a szót legtöbbször a férj ragadta magához, a feminista riporterrel hármasban egy ponton jót nevettek Novák Katalinon, szerintük hazánk első női köztársasági elnöke „nem hűségesen képviseli a női méltóságot, értékeket”.

Novák Katalinon viccelődtek a női program bemutatóján
A Magyar Anyák akciócsoport meg nem nevezett tagjának kérdéseire Felícia többek közt azt mondta, „teljesen mindegy, milyen neműek egy pár tagjai”
Fotó: Facebook

Márki-Zayné Vincze Felícia tegnap reggel a Facebookon közölte, egy napig ő kezeli férje közösségimédia-oldalait, hogy arról posztoljon, mit tenne az ellenzék a nőkért. Az eredmény meglehetősen eklektikus lett, bejelentették például olyan intézkedések terveit, amelyeket a jelenlegi kormány már hosszú évek óta folytat – ingyenes HPV elleni védőoltás, az óvodai és bölcsődei férőhelyek bővítése, „hogy ne kelljen választani család és munka között” –, emellett felbukkantak olyan homályos elképzelések, mint az, hogy „megoldást keresünk arra, hogy az intimhigiéniai, menstruációs termékek minden lány és nő számára elérhető áron legyenek”, illetve „ingyenesen biztosítjuk az egyéni helyzetnek megfelelő fogamzásgátlási megoldások TB-támogatását”.

A fő üzeneteket azonban vélhetően azokban a videókban akarták közvetíteni, amelyeket a „Magyar Anyák akciócsoport” sehol meg nem nevezett tagja készített a házaspárral. (Az „akciócsoport” jelenleg éppen a gyermekvédelmi népszavazáson való érvénytelen szavazásra buzdít, még szavazólapmintákat is közzétettek arról, hogyan kell kutyát, cicát, bogarakat vagy cseresznyét rajzolni a szavazólapra…) A videók egyik szembetűnő jellegzetessége, hogy bár elvileg minden a nőkről szólt volna, Márki-Zayné helyett leginkább férje válaszolgatott a kérdésekre.

Az interjút készítő hölgy határozottan kijelentette: „ahogy most a közbeszédben a nőkről szó van, az mindig lekezelő. Egy iszonyú primitív, szexista közbeszéd van, ami megjelenik az utcán is, ahogy a nőkkel bánnak.” (?) Majd megkérdezte: „ez ellen akartok-e tenni bármit?” A baloldal miniszterelnök-jelöltje azonnal magához ragadta a szót, és arról beszélt, szeretnék, hogy egyre nagyobb arányban legyenek női vezetők, majd beismerte, „őszintén szólva már elindult ez a folyamat”. Erre a kérdező közbevágott, mondván, „ha a patriarchális társadalmat szolgálják ki, akkor ez nem annyira segít”. (?!) Márki-Zay egyetértően hozzátette: „Novák Katalin nem hűségesen képviseli, hogy így mondjam, a női méltóságot, értékeket” – itt mindannyian nevetgélni kezdtek.

Arra a kérdésre, hogy „ratifikálnátok-e az Isztambuli Egyezményt” (amiről tudjuk, hogy „a genderideológia trójai falova” – a szerk.), Márki-Zay Péter előbb azt fejtegette, hogy „ez egy nagyon vitatott dolog, mert összességében az egyezmény rendkívül széles körben támogatott”, ám „van egy-két olyan pont, amiért a Fidesz végül úgy döntött, hogy nem ratifikálja, és azt gondolom, hogy az ellenzéken belül is vannak kritikák apró részleteivel kapcsolatban”.

Végül a szokásos önellentmondásossággal kijelentette, „tehát igen, nagyon nagy támogatása van annak, hogy ratifikáljuk.” A női kvótáról közölte, azt az ellenzék elutasította, és „el kell ismerni, hogy a 106 képviselőjelöltünk között is a nők alul vannak reprezentálva”. A kérdező feminista hölgynek valamiért eszébe sem jutott bírálni ezért a baloldalt…

A „mi a ti családdefiníciótok?” kérdésre Felícia felelt: „Mindenki, aki egy családnak, egy párnak, egy életre szóló kapcsolatnak tekinti magát, az már egy család, akkor is, ha még gyereke sincsen. És teljesen mindegy, hogy milyen neműek.” Hozzátette, szülésznőként volt már dolga leszbikus párral, „akiknek született két gyerekük.” Márki-Zay Péter pedig megjegyezte, „nem akarjuk a saját modellünket és a vallásunk szerinti elvárásokat ráerőltetni a teljes társadalomra.”
A „felvilágosító munkáról” pedig bizarr módon az jutott eszébe, hogy „a gyűlölködő Fidesz-szavazókat is tájékoztatni kell, hogy igen, a Fideszben is ott vannak a melegek.”

Ez utóbbi téma a kormányfőjelölt kommunikációjában gyakori elem, többször beszélt róla, hogy Az ördög ügyvédje blog több meleg miniszter botrányát készíti elő, majd kedden a Jelen nevű portálnak már azt mondta, csalódott, mert lehet, hogy nincsenek is ilyen felvételek. Márki-Zay tehát hazudott, de ezt nem vallja be, viszont továbbra is lebegteti a kérdést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom