Belföld

Zsigó: Ha a választáson ez a kormány kap bizalmat, még több családtámogatás lesz

A kormány családbarát Magyarországot épít, 2010 óta évről évre egyre több családtámogatás van, és ha az április 3-ai választáson a jelenlegi kormány kap bizalmat, akkor még több családtámogatás lesz - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Zsigó: Ha a választáson ez a kormány kap bizalmat, még több családtámogatás lesz
Ha a választáson ez a kormány kap bizalmat, még több családtámogatás lesz
Fotó: MH

Zsigó Róbert közölte, a gyerekes családoknak több tucat támogatás szól, tájékozódásuk elősegítésére indították el tavaly decemberben a családtámogatási kalkulátort, amely segít feltérképezni a támogatásokat, hogy mindenki megtalálja a számára elérhető lehetőségeket.

A családtámogatási kalkulátor ezen az oldalon érhető el, név nélkül kitölthető kalkulátor 35 féle támogatási formáról ad tájékoztatást, és indulása óta már több mint 125 ezer látogatója volt - mondta el az államtitkár.

Zsigó Róbert azt hangoztatta, hogy 2010 óta a kormánynak a gyerekek az elsők, ezért a korábbi három és félszeresére, 3500 milliárd forintra növelte a gyermekes családoknak kifizetett támogatásokat.

Az államtitkár a támogatásokat ismertetve elmondta: bevezették a családi adórendszert, folyamatosan bővítik a családi adókedvezményt és bevezették a gyed extrát. Továbbá adómentességet élveznek a négy vagy több gyermeket nevelő nők és Magyarországon történetében először családi adó-visszatérítést is fizettek.

Több támogatás segíti az otthonteremtést is: a csok, a kormány által támogatott kamatmentes vagy kedvezményes kölcsönök, az otthonfelújítási támogatás, az áfakedvezmények, a jelzáloghitel csökkentés és az illetékmentesség - sorolta.

Objektum doboz

Kiemelte, a kormánynak fontos, hogy a gyerekes családok békében és biztonságban élhessenek Magyarországon, és szeretnének nekik még több pénzt, még több támogatást adni.
Nem szabad hagyni, hogy visszatérjen a „Gyurcsány-Bajnai korszak”, amikor a baloldal elvette a gyerekesek támogatását és sorozatos megszorításokat hajtott végre - tette hozzá.

Kijelentette, nagy tehát az április 3-ai választások tétje, mert „a családok támogatásában is előre kell menni, nem hátra”.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom