Belföld

Kötelességünk megvédeni gyermekeinket

Népszavazás 2022. Sótonyi Péter szerint hatalmas veszélyt rejtenek az ártó ideológiák

A gyerekek fogékony életszakaszában az érzékenyítések nyomot hagynak, a szabadságjogok nevében terjesztett ártó ideológiák hatalmas veszélyt jelentenek – nyilatkozta lapunk megkeresésére Sótonyi Péter, a Professzorok Batthyány Körének elnöke.

Kötelességünk megvédeni gyermekeinket
A professzor határozottan kiáll a hagyományos értékek mellett
Fotó: MH

– Miért fontos a gyermekvédelmi népszavazás?

– Április harmadikán nemcsak a magyar értékrendet szem előtt tartva, a nemzet érdekében hozzuk meg választási döntésünket, de a gyermekvédelmi népszavazással olyan segítséget adunk a kormánynak, amellyel a felelősségünkre bízott gyermekeink jövőjét is meghatározzuk. A mindent eluraló, a genderideológiát kiszolgáló politikai tömörüléssel szembe kell szállnunk, hiszen a természeti törvények társadalom általi semmibevétele demográfiai öngyilkossághoz vezet.

– Mekkora veszélyben vannak a fiatalok?

– A veszély nagy, hiszen pár éve még senki sem tudta, mit jelent az LMBTQ-mozgalom, ma pedig itt kopogtat a mindennapjainkban. És bár azzal sem értek egyet, hogy felnőttként különböző extrém felvonulásokat rendeznek, de az elfogadhatatlan, hogy a gyermekeket veszik célba. A nevelésnek, a divatnak, a médiának óriási befolyása van kamaszkorban a nemi identitás kialakulására. A gyerekek fogékony életszakaszában ezek az úgynevezett érzékenyítések nem maradnak nyomtalanok, a szabadságjogok nevében terjesztett ártó ideológiák hatalmas veszélyt jelentenek.

– Mi a véleménye arról, hogy az ellenzék politikai kérdést csinál a gyermekek szexuális neveléséből?

– A népszavazás tétje messze túlmutat a pártpolitikai csatározásokon. A legaljasabb politikai eszköz a gyermekeink sorsába, nemi identitásuk kialakulásába, szexuális nevelésébe beleavatkozni, az abnormalitást erőltetni, az apa- és anyaszerepeket kétségbe vonni. Gyűlölettől és irigységtől vezérelt politikusok a hatalom megszerzése érdekében évezredes hagyományainkat, keresztény kultúránkat, a természet törvényeit semmibe véve bármire képesek. Éppen ezért a népszavazással is kötelességünk megvédeni gyermekeinket az erkölcsi értékeket romboló eszméktől.

Kapcsolódó írásaink

Fontos a társadalmi konszenzus

ĀA nemzeti konzultáció által demonstrálni tudjuk az Európai Unió felé a magyar emberek értékítéleteit – mondta lapunknak Sótonyi Péter