Belföld

Közel ötezer óvodai és iskolai beruházás történt az elmúlt négy évben

Az elmúlt négy évben 4576 óvodai és iskolai beruházás indult illetve valósult meg, amellyel javultak a gyermekek és a pedagógusok körülményei. A 2018 óta elindult köznevelési beruházásokra 983 milliárd forintot fordított a kormány - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Több programot is elindított a kormány, melyek az iskolák és óvodák fejlődését szolgálják. A TTT (tanterem, tanuszoda, tornaterem) programban 87 tornaterem, tanuszoda és tanteremfejlesztés valósult meg, a Modern Városok Programban 37 beruházás történt 49 milliárd forint értékben.

A Magyar Falu Programban 168 település kapott támogatást iskolaépület felújításhoz, 93 kistelepülésen épültek tornatermek, tornaszobák, valamint 496 kistelepülési óvoda fejlesztéséhez nyújtottak segítséget.

99 milliárd forintot fordított a Kormány az óvodai kapacitások bővítésére, 698 iskola és 1048 óvoda újulhatott meg. Ezen felül húsz olyan nagyszabású agglomerációs köznevelési beruházás indulhat el, amelyek együttesen mintegy 150 milliárd forintos fejlesztést jelentenek.

Kapcsolódó írásaink