Belföld

Szerdán 4425 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon

Az ukrajnai háború elől 4425 ember, köztük 1080 gyermek érkezett szerdán Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Szerdán 4425 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon
Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 291 ember, köztük 66 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg
Fotó: MH/Katona László

A police.hu oldalon csütörtök reggel azt írták, hogy a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 83 ember, köztük 39 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - tették hozzá.

Jelezték, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket.

A menekültek ellátása, szállítása és elszállásolása érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink