Belföld

Éjjel-nappali ügyfélszolgálatokon keresztül segít a kormány a menekülőknek

Éjjel-nappal hívható zöld számon segít a kormány az Ukrajnából menekülőkön - közölte a kormányszóvivő szerdán a közösségi oldalán.

Éjjel-nappali ügyfélszolgálatokon keresztül segít a kormány a menekülőknek
A kormány már a humanitárius válság első napjaiban felkészült
Fotó: Facebook / Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra posztjában azt írta: a kormány számára Magyarország biztonsága az első, kívül kell tartanunk hazánkat a háborús konfliktusból.

Hozzátette: a szomszédunkban már két hete dúl a háború, ezrek kénytelenek elhagyni az otthonukat és sokan nálunk keresnek menedéket.

A kormány már a humanitárius válság első napjaiban felkészült - fogalmazott, majd úgy folytatta: akadálymentes áthaladást biztosítottunk a határon, megszerveztük az Ukrajnából menekülők ellátását és koordináljuk a segélyszervezetek munkáját is.

Az eddigieken túl a kormány elindított egy éjjel-nappal hívható zöld számot, amelyen a menekülők magyar, ukrán és angol nyelven kaphatnak tájékoztatást a számukra fontos témákban - írta. Hozzátette: ilyen téma például a menedékeskénti elismerésre irányuló eljárás, a határátlépés, a beutazás, az okmányellátás, emellett az egyedi élethelyzetekkel kapcsolatos tájékoztatást is igyekszik biztosítani az ügyfélszolgálat.

Az ügyfélszolgálat az alábbi elérhetőségeken várja a megkereséseket:

  • Magyarországról ingyenes hívható szám: 06 80 310 310
  • Ukrajnából ingyenesen hívható szám: 0 800 504 546
  • Egyéb országokból hívható szám: +36 1 550 1828
  • E-mail cím: [email protected]

Kapcsolódó írásaink

Pápai áldást vitt a menekülteknek Ferenc pápa képviselője

ĀMichael Czerny: Isten áldását mindenkinek, a szentatya azért küldött ide, hogy mindenkire áldását adjam - Semjén Zsolt a Karmelita kolostorban találkozott a pápa képviselőjével - Migrációs szervezet: A magyar hatóságok hibátlanul kezelik a helyzetet

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom