Belföld

A kormány visszautasít mindenféle külföldi nyomásgyakorlást, politikai támadást

A magyar kormány mindenfajta külföldi nyomásgyakorlást, politikai támadást elfogadhatatlannak tart és visszautasít - áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdai közleményében, amellyel a Magyar Nemzet a nap folyamán megjelent cikkére reagált a tárca.

A kormány visszautasít mindenféle külföldi nyomásgyakorlást, politikai támadást
Soros György
Fotó: Facebook / Orbán Balázs

„Visszautasítjuk azt, hogy akár a Soros Györgyhöz köthető szervezetek, akár Budapesten dolgozó külföldi diplomaták meg akarják nekünk mondani, hogyan éljünk a saját országunkban. Visszautasítjuk, ha bárki rólunk akar dönteni helyettünk. A magyar emberek elég bölcsek ahhoz, hogy dönteni tudjanak az őket érintő kérdésekről” - írja a tárca.

A KKM közleménye hangsúlyozza: csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy ki vezesse az országot, így elfogadhatatlan minden olyan külföldi kísérlet, amely az áprilisi választás befolyásolására irányul. A magyar emberek döntéseit Soros Györgynek és a külföldi diplomatáknak is tiszteletben kell tartaniuk - hangsúlyozzák.

A Sorosék a nagykövetségeket is hadrendbe állították címmel megjelent írása szerint „a Soros-hálózat meglehetősen jó kapcsolatokat épített ki a különböző nagykövetségekkel”, szervezeteik pedig a diplomatákkal együttműködve is igyekeznek befolyásolni a térségben belpolitikai folyamatokat, egykori vezetőik pedig számos nyugat-európai követségre „olyan partnerként tekintenek, amelyek segítik a munkájukat”.
 

Kapcsolódó írásaink