Belföld

Döntött az ítélőtábla, sztrájk idején is biztosítani kell a az oktatást

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta, hogy csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk, az iskoláknak tehát a sztrájk idején is biztosítania kell a gyermekfelületet és az oktatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán.

Döntött az ítélőtábla, sztrájk idején is biztosítani kell a az oktatást
A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta, hogy csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Az Ítélőtábla döntése pontot tesz a szakszervezetekkel folytatott jogi vita végére, ezért arra kérjük a szakszervezeteket, hogy ne tévesszék meg a szülőket és a közvéleményt - emeli ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma lapunkhoz eljuttatott szerdai közleményében.

A jelenlegi háborús helyzetben békére és nyugalomra van szükség az iskolákban is, ezért azt kérjük a szakszervetektől, fontolják meg a sztrájkot - mutat rá az Emmi.

A szülőkre és a gyerekekre sok teher hárult az utóbbi két évben a járvány miatt, ezért az oktatás zavartalanságára van szükség, hangsúlyozta a tárca, amely arra kéri a szakszervezeteket, hogy legyenek tekintettel a szülőkre és a gyermekekre.

„Ahogyan azt már több alkalommal is elmondtuk, a kormány elkötelezett a pedagógusok béremelésének folytatása mellett” - tette hozzá az Emmi közleményében.

Kapcsolódó írásaink

Pápai áldást vitt a menekülteknek Ferenc pápa képviselője

ĀMichael Czerny: Isten áldását mindenkinek, a szentatya azért küldött ide, hogy mindenkire áldását adjam - Semjén Zsolt a Karmelita kolostorban találkozott a pápa képviselőjével - Migrációs szervezet: A magyar hatóságok hibátlanul kezelik a helyzetet