Belföld

Háború idején is felelőtlen a baloldal

A koronavírus-járványhoz hasonlóan az orosz–ukrán háború kapcsán is felelőtlen magatartást folytat a baloldal, ismét kizárólag az aktuálpolitikai szempontokat tartják szem előtt, amivel már a kárpátaljai magyarokat is veszélybe sodorták – hangsúlyozta Deák Dániel legújabb videóelemzésében.

Háború idején is felelőtlen a baloldal
Márki-Zay uszítása ebben a helyzetben életveszélyes
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte: Márki-Zay Péter oroszpártisággal vádolta meg az orosz tankok elől menekülő kárpátaljai magyarokat, amivel még az ukrán nacionalistáknak is kiszolgáltatta a sanyarú helyzetben lévő nemzettársainkat a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Kiemelte: a baloldali politikusok emellett rendre álhíreket terjesztenek, így igyekeznek lejáratni a kormányt ebben a krízishelyzetben is, miközben nemzeti egységre lenne szükség. Ez a próbálkozásuk azonban visszájára sült el, hiszen tovább folytatódik támogatottságuk csökkenése, a választók kiábrándultak a zagyvaságokat beszélő Márki-Zayból – szögezte le az elemző.

Objektum doboz

A különféle válsághelyzetekben nagy szerepe van annak, hogy az egyes politikai erők miként reagálnak az ország előtt álló kihívásokra, hiszen a válságkezelés következményei hosszú éveken, sőt évtizedeken át befolyásolhatják az életünket – kezdte gondolatait Deák Dániel, majd kiemelte: válsághelyzetben nem lehet a baloldalra számítani.

Emlékeztetett: miután a 2008-as gazdasági világválságot félrekezelték, a 2015-ös migrációs krízis során a már ellenzékben lévő baloldal politikusokra ugyancsak nem lehetett számítani, hiszen az emberek akaratával szemben politizáltak, a Soros-hálózathoz hasonlóan bevándorláspárti álláspontot képviseltek.

A 2020-ban megjelenő koronavírus-járvány újabb komoly kihívás elé állította Magyarországot, de a hazai baloldal ekkor is megállás nélkül támadta a kormány intézkedéseit, álhíreket terjesztett, sőt nemzetközi médiaháborút indított Magyarországgal szemben.

Kapcsolódó írásaink

Veszélyes balos őrültségek

ĀSzélsőséges ukrán nacionalista csoportok szembefordíthatják fegyvereiket az országukban élő magyarokkal, minden bolond nyilatkozat csak olaj a tűzre