Belföld

A főpolgármester „teszetoszasága”

Volner: Karácsony azt feltételezte, a baloldali érdekcsoportok lesznek annyira ravaszok, hogy ne bukjanak le

A baloldalon úgy gondolták, Karácsony Gergely annyira teszetosza, az emberek nem feltételezik róla, hogy ilyen kemény gazdasági maffiaszervezetek állnak mögötte az általa vezetett szervezeteknél – véli Volner János. Eközben a Városháza-ügyben igazságügyi szakértők vizsgálják az Anonymus-hangfelvételeket.

A főpolgármester „teszetoszasága”
Horváth Csaba, Tóth Csaba és Karácsony Gergely is érintett a botrányban
Fotó: Horváth Csaba Facebook-oldala

A főpolgármester a baloldali korrupció arca Magyarországon, de különösen Budapesten – jelentette ki a Volner Párt elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. „Mindenhol, ahol Karácsony Gergely vezető beosztást látott el önkormányzatoknál, a baloldali korrupció ott virágzott a legerőteljesebben” – mondta Volner János az MTI tudósítása szerint. Hozzátette, Zuglóban Karácsony polgármestersége idején alakult ki a legerősebb parkolási maffia Budapesten, aztán a fővárosban főpolgármestersége idején ütötte fel a fejét az a „jutalékos rendszer”, amelyben a Városháza műemlék épületét is megpróbálták eladni.

A független országgyűlési képviselő szerint minden esetben „a baloldali maffiahálózatok Karácsony ártatlannak tűnő arcával próbálták ezeket a kőkemény gazdasági bűncselekményeket eltitkolni a közvélemény elől. Úgy gondolták, Karácsony Gergely annyira teszetosza, az emberek nem feltételezik róla, hogy ilyen kemény gazdasági maffiaszervezetek állnak az általa vezetett szervezeteknél mögötte.

Volner felidézte: egy 2019-ben napvilágra került felvételen Karácsony Gergely az őt a zuglói polgármesteri poszton követő Horváth Csabát úgy jellemezte: „neki legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni”. Vagyis Karácsony azt feltételezte, a baloldali gazdasági érdekcsoportok lesznek annyira ravaszok, hogy ne bukjanak le. Ez azt jelenti: pontosan tudta, hogy gazdasági maffia működik Zuglóban. Volner továbbra is várja a nyomozó hatóság válaszát arra, mikor vonják kérdőre Karácsony Gergelyt az ügyben: 2017-ben tett feljelentése nyomán ötéves megfeszített munkája érett be azzal, hogy a nyomozó hatóság leleplezte a baloldali „zuglói parkolási maffiát”, a nyomozásból kiderült, hogy 2016 áprilisától az év végéig 492 millió forint kár érte a „baloldali bűnszervezet” miatt Zuglót.

Eközben a Városháza-ügyben a Magyar Nemzet arról írt: igazságügyi szakértők vizsgálják a titokzatos Anonymus által a nyomozóknak átadott hangfelvételeket, a lap információját megerősítette Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, az egyik feljelentő. Mint ismert, a Városházát Berki Zsolt, Gansperger Gyula baloldali üzletember és Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével orosz befektetőknek próbálták meg eladni, Berkin keresztül olasz üzleti köröknek is felajánlották az ingatlant.

A már kihallgatott 1-es számú tanú egyértelművé tette, hogy rajta keresztül amerikaiaknak is kínálták a Városházát, de egy üzleti megbeszélésen izraeliek is részt vettek. Tehát a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára úgy, hogy mintegy négymilliárd forintnyi kenőpénz visszaosztásáról is szó esett. A botrány kirobbanását követően összesen tizennégy feljelentés született, a Nemzeti Nyomozó Iroda befolyással üzérkedés, hűtlen kezelés, csalás, hivatali visszaélés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása gyanúja miatt nyomoz.

Kapcsolódó írásaink