Belföld

Jogszerűtlen lenne a pedagógusok márciusi munkabeszüntetése is

Politikai kampányakció

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a pedagógus szakszervezetek kérelmét a még elégséges szolgáltatás tárgyában, elutasította továbbá a normakontroll eljárásra irányuló kérelmüket is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hangsúlyozták: a pedagógus szakszervezetek által tudatosan a választási kampány időszakára szervezett jogszerűtlen akciók sértik a gyerekek és a szülők érdekét, a járvány és a sok hiányzás miatt így is sok teher hárult rájuk. A január végi figyelmeztető sztrájkról a bíróság kimondta, hogy törvénytelen volt, és most első fokon a még elégséges szolgáltatásról szóló szabályozás jogszerűségét is megerősítette a Törvényszék – mutatott rá a tárca. Hozzáfűzték, a sztrájk olyan alapjog, amelynek módját és feltételeit jogszabályok határozzák meg, ezért kérik a szakszervezeteket, fejezzék be a törvénytelen lépéseiket.

Kapcsolódó írásaink

Ködösít a tanári sztrájkbizottság

ĀAz újabb, jelentős béremelésről szóló határozott ígéret ellenére a baloldal és a szakszervezetek lázítják a pedagógusokat. Érdemben nem szigorított a kormány az ágazati munkabeszüntetés szabályain