Belföld

Ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel 8 órakor ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a Karmelita kolostorban - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 28-án. Orbán Viktor mellett Pintér Sándor belügyminiszter (b), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (j3), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j)
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő vasárnapi rendkívüli interjúját követően, az operatív törzs hétfői ülésén áttekintik az elmúlt napok történéseit, és meghozzák a Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében szükséges további döntéseket - mondta Havasi Bertalan.

Objektum doboz

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a kormányzati döntéshozatal úgynevezett különös hatáskörű szakmai döntés-előkészítő fóruma, feladata az ukrán háborús helyzet fokozott figyelemmel kísérése, és a rendelkezésre álló információk elemzése.

Objektum doboz

A kormány álláspontja szerint Magyarország biztonsága az első, és hazánknak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia. Magyarország az EU és a NATO tagjaként a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket támogatja, emellett a kormány a határvédelmi és humanitárius feladatokra is felkészül. Az operatív törzset e célok szolgálatában hozta létre és vezeti Orbán Viktor - közölte a sajtófőnök.

Objektum doboz

„Magyarország maradjon ki a háborúból”

Magyarországnak az az érdeke, hogy kimaradjon ebből a háborúból és megőrizze gazdasági stabilitását - hangsúlyozta hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Objektum doboz

A világgazdasági kockázatok mérséklését segíti, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen, közel 8000 milliárd forinttal növeltük az állami vagyont - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink