Belföld

Álhírzápor baloldalról

Kocsis Máté: Másfél évvel a Gyurcsány Ferenc által sérelmezett grúziai agresszió után még egy családi-baráti vacsi azért bőven belefért a bukott miniszterelnöknek

Ámokfutásában Márki-Zay Péter eljutott oda, hogy „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg”. Gyurcsány eközben „teflonbevonatú arccal” vádolja a kormányt Putyin-barátsággal.

Álhírzápor baloldalról
Putyin és a Gyurcsány házaspár 2009-ben egy moszkvai étteremben
Fotó: Kocsis Máté Facebook-oldala

Semmilyen pártpolitikai megfontolás, kampányszempont nem lehet fontosabb a magyarok biztonságánál – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Dömötör Csaba nagy felelőtlenségnek nevezte Márki-Zay Péter ukrajnai fegyverszállítmányokra vonatkozó kijelentését. Mi lenne, ha ez a társaság ülne kormányrúdnál ebben a helyzetben – jegyezte meg az államtitkár, és minden közéleti szereplőt arra kért, ne tegyenek felelőtlen nyilatkozatokat.

Kitért rá, hogy hazánkat azzal vádolták, az unióban egyedüliként nem támogat bizonyos pénzügyi szankciókat. „Ez egy ordas hazugság, Magyarország nem blokkolt és nem is blokkol semmit” – szögezte le Dömötör, rámutatva, az erről szóló híreket európai kormányfők is alapjaiban cáfolták. A baloldal vezetői ugyanakkor nem vonták vissza állításaikat, ezzel pedig a kárpátaljai magyarokat sodorják veszélybe, őket teszi ki lehetséges atrocitásoknak – figyelmeztetett.

Úgy tűnik, ezt az egyszerű ok-okozati összefüggést képtelenek megérteni Gyurcsányék, vagy csupán nem törődnek a kétszázezer, Ukrajnában élő magyarral – ami valószínűbb a határon túliakkal kapcsolatos politikájuk ismeretében. Miközben miniszterelnök-jelöltjük szinte óránként uszítja követőit a Facebookon, egész nap nem volt ideje Márki-Zay Péternek, hogy eltávolítsa már szombaton megcáfolt posztját, a szankciókról szóló veszélyes hazugságot vasárnap is tovább terjesztette.

Gyurcsány Ferenc és „kapitánya” emellett a Putyin-barátsággal igyekszik támadni a magyar kormányfőt, amire Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán tegnap azzal reagált, hogy felidézte „Putyin, Gyurcsány és az ukrán étterem történetét”. Emlékeztetett arra, a DK-elnök a minap az ATV-ben azt fejtegette, 2008-ban változott meg a viszonya Putyinhoz, amikor is a grúziai eseményekkel kezdődött a „támadó, más országok szuverenitását el nem ismerő politika”, és azt ő már elutasította.

Azt is mondta a baloldal vezére, az, hogy Putyinnal összejárjunk családilag barátkozni az elfogadhatatlan. Kocsis Máté rámutatott, „ugyanennek a Gyurcsány Ferencnek 2009 novemberében – másfél évvel a sérelmezett grúziai agresszió után – még egy családi-baráti vacsi azért bőven belefért. És már nem miniszterelnökként, csak úgy, barátilag, feleségekkel. Totó kutya ajándékba, családi fogadás az Apró-villában és baráti vacsora Moszkvában az „agresszorral”, már bukott miniszterelnökként – érzékeltette Kocsis Máté, miért „felfoghatatlanul kétszínű alak” szerinte Gyurcsány, „egészen elképesztő teflonbevonatú arccal”.

Szokásos vasárnap esti bejelentkezésében Márki-Zay közölte, „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg”. Ismét közölte, hogy „tisztességes keresztény ember, igaz magyar hazafi nem szavazhat a Fideszre”. A kormánypártiakat megint lehülyézte, mondván: „Hülyének nézik a fideszes szavazókat, ha azt hiszik, elhiszik a hazugságokat, de sajnos azt látom, hogy tényleg elhiszik.”

Fekete-Győr is küldene fegyvereket

Kiderült: nem „csupán” a baloldal miniszterelnök-jelöltje küldene készséggel fegyvereket Ukrajnának, hanem Fekete-Győr András, a Momentum  exelnöke, parlamenti listavezetője is, aki a Magyar Hangon jelentetett meg publicisztikát nemrég a következő címmel: „Ukrán–orosz konfliktus: Magyarországnak fegyverekkel kell támogatnia Ukrajnát”.


Fekete-Győr ebben azt fejtegette, milyen lépéseket tenne az ellenzék, amennyiben megválasztanák őket, és közölte, „fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez”. A fideszes Hollik István közölte: aki arról beszél, hogy fegyvereket, katonákat kellene Ukrajnába küldeni, az valójában a háború folytatását segíti, a magyar érdek ennek ellenkezője.

Kapcsolódó írásaink