Belföld

Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter

Polt Péter legfőbb ügyész a befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére - mutatott rá a Legfőbb Ügyészség közleménye.

Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter
Szervezett baloldal: Karácsony Gergely, Zugló volt polgármestere, Horváth Csaba jelenlegi polgármester és Tóth Csaba, a választási körzet országgyűlési képviselője
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Korábban már beszámoltunk róla, hogy korrupcióval gyanúsítják a mostani zuglói polgármestert. Az ügy kapcsán Fuzik Zsolt, a SIS Parking Kft. egyik vezetője vállalta a hazugságvizsgálatot, mely szerint kaphatott vesztegetési pénzeket a szocialista Horváth Csaba.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával - a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt - Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Tóth Csaba cselekménye vesztegetés látszatát keltve üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette megalapozott gyanúját kelti.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A büntetőeljárás Tóth Csaba országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség - derül ki a közleményből.

Kapcsolódó írásaink