Belföld

Nem a baloldalnak kedvezett a kampánystart

Gyenge évértékelő beszéd, káosz a közös államfőjelölt körül, visszalépett jelölt, botrányos miniszterelnök-jelölti megnyilatkozások, elhúzódó vita a közös listáról, látványos Gyurcsány-dominancia és kiábrándult ellenzéki szavazók – így foglalható össze Deák Dániel szerint a baloldal kampánystartja, ami komoly kudarcnak bizonyult. 

Nem a baloldalnak kedvezett a kampánystart
Látványos Gyurcsány-dominancia és kiábrándult ellenzéki szavazók
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A XXI. Század Intézet vezető elemzője legújabb videóelemzésében kiemelte: kijelenthető, hogy a baloldal elveszítette a kampány első két hetét, ami a közösségi médiában is tetten érhető, ugyanis hiába költ sokkal többet hirdetésekre Márki-Zay, ez az interakciószámokon egyáltalán nem látszik.

Emellett az orosz–ukrán háború kirobbanása sem kedvez a baloldalnak belpolitikai szempontból, hiszen ilyen válságszituációkban az emberek a mindenkori kormány felé fordulnak inkább, ami cselekvőképesen lép fel, miközben Márki-Zay ebben a témában is felelőtlenül nyilatkozik. Ráadásul meglátása szerint a belpolitikai témák helyébe most külpolitikai ügyek kerülnek napirendre.

Ám hozzátette: mindezek ellenére a jobboldal sem dőlhet hátra, az utolsó hetekben is az eddigi lendületet kell fenntartania a sikeres választási szereplés érdekében.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A baloldal nem változott

ĀA járványhelyzetben is mindig fontosabb volt a baloldalnak a kormány támadása, mint a védekezés – emlékeztetett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Faktumban