Belföld

A Híd Kárpátaljáért program keretein belül lehetőségünk van segíteni

Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba, de a humanitárius segítségnyújtásra természetesen készen állunk - jelentette ki a Facebookon közzétett videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken.

A Híd Kárpátaljáért program keretein belül lehetőségünk van segíteni
Képeken a háború elől menekülő kárpátaljaiak a beregsurányi magyar-ukrán határátkelőnél
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi, magyarok, első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni” - emelte ki a szóvivő, hozzátéve: a kormány ezért elindítja a Híd Kárpátaljáért programot, amely keretében mindenkinek van lehetősége segíteni. Szombattól hívható a 1357-es nemzeti segélyvonal, amelynek hívásával 500 forinttal lehet támogatni a Híd Kárpátaljáért összefogást.

Ezen kívül egy számlaszámot is nyitott a kormány az adományoknak, melynek számlaszámát - 11711711-22222222 - a videóban is közölték.

Objektum doboz

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: a magyarok már számtalanszor bebizonyították, hogy ha baj van, akkor összefognak. A szomszédunkban háború dúl, emberek kényszerülnek elhagyni otthonaikat - mondta.

"Fogjunk össze, és támogassuk közösen a háború áldozatait" - kérte a kormányszóvivő

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a videóban arról beszélt: a Híd Kárpátaljáért összefogás részeként a karitatív szervezetek szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását, vállalkozók, önkormányzatok és magánszemélyek felajánlásait is várják.

A szervezett és összehangolt segítségnyújtásban a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt is részt vesz - ismertette az államtitkár, majd a videó végén közzétették a szervezetek elérhetőségeit.

Kapcsolódó írásaink