Belföld

Pécsi fejlesztések a sürgősségi ellátás, gyermekgyógyászat, fogászat területén

Új épületek és korszerűsítés

Nagyszabású egészségügyi fejlesztések értek véget Pécsen: uniós és hazai forrásból több mint hétmilliárd forint értékben új fogászati klinika épül, fejlesztik a gyermekpszichiátriát, a gyermekek sürgősségi ellátását, az idegsebészeti klinikán pedig műtőfelújítás és eszközbeszerzés történt – mondta el tegnap Kásler Miklós.

Pécsi fejlesztések a sürgősségi ellátás, gyermekgyógyászat, fogászat területén
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az emberi erőforrások minisztere közölte: csaknem egymilliárd forintból műtőt újítottak fel és műszereket szereztek be a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikáján, így az agyi és gerincbetegek műtéti ellátása világszínvonalú lesz. Mintegy 1,2 milliárd forint értékben fejlesztették a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszert, az eddig tizenöt ágyas egység helyett önálló, huszonöt ágyas gyermekpszichiátriai részleget hoztak létre, amelyet márciusban adnak át.

Korszerű műtőblokk épül a gyermekgyógyászati klinika József Attila utcai telephelyén két és félmilliárd forintos uniós forrásból, három korszerű műtőt alakítanak ki, átalakul a gyermeksebészeti osztály, nagyobb és modernebb gyermekbarát kórtermek épülnek. Ezenkívül 2,6 milliárd forint uniós forrásból új, korszerű és gazdaságosan fenntartható ötemeletes, 2750 négyzetméteres Fogászati Elméleti és Klinikai Tömb épült, továbbá négyszázmillió forintból korszerű eszközöket szereztek be.

Kapcsolódó írásaink