Belföld

Elegáns lakást bérelt Szabó Tímea Washingtonban, a Fehér Ház közelében

Rejtélyes tevékenység

Washington elegáns részén, az árnyas Riggs Place Northwesten lakott egykor Szabó Tímea – derítette ki a Kontra.

Elegáns lakást bérelt Szabó Tímea Washingtonban, a Fehér Ház közelében
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A ház két perc sétára van a helyiek körében közkedvelt Meridian Hill Parktól, de a Fehér Ház sincs messze. Egy ingatlanos oldalon közzé tett fényképeken látszik, hogy két hálószoba, egy fürdőszoba és egy amerikai konyhás nappali található a lakásban. A légkondicionálóval, mosógéppel, mosogatógéppel felszerelt lakóhelyet tavaly nyáron 2400 dollárért, azaz havi 766 ezer forintért kínálták kiadásra.

Az ügy azért érdekes, mert Szabó sehol nem tüntette fel vagy hozta szóba, hogy egy ideig az amerikai fővárosban is tartózkodott. Annak ismeretében pedig különösen kínos az eset, hogy Gansperger Gyula, Bajnai Gordon háttérembere Szabót a CIA emberének nevezte egy hangfelvételen. A lakást a Párbeszéd képviselője közösen bérelte Daniel Langenkamppal, Barack Obama egykori külügyi szóvivőjével.

A rejtélyes amerikai férfival még a kilencvenes években ismerkedett meg budapesti, angol nyelvű szerkesztőségekben, hogy aztán közösen bukkanjanak fel a Harvard kutatási programjában. Langenkamp 2004 óta áll az amerikai külügyminisztérium szolgálatában. A mai napig nem tudni, hogy az ellenzéki politikus milyen tevékenységet végzett Langenkamppal a Fehér Ház közelében. Főleg úgy, hogy papíron ekkor Bostonban kutatott, és Afganisztánban folytatott érdekérvényesítő tevékenységet.

Kapcsolódó írásaink