Belföld

A vörösbáró nem sajnálja a pénzt önmaga ünnepeltetésétől

Legutóbbi születésnapját úgy ünnepelte meg Márky-Zay kedvenc milliárdosa, akár egy dúsgazdag amerikai olajmágnás: Bige László nem sajnálta a százmilliókat, Rod Stewarttal köszöntötte fel saját magát. Az exkluzív születésnapot Budapesten a Nagykörúton, a Corinthia szállóban tartották.

A vörösbáró nem sajnálja a pénzt önmaga ünnepeltetésétől
A Bors úgy értesült, hogy Rod Stewart hozzávetőleg 1 órás koncertet adott Bige kedvéért és a 30 milliós pluszért bevállalta, hogy személyesen is felköszönti Márki-Zay Péter szponzorát
Fotó: borsonline.hu/

Azt nem tudni, hogy maga Márki-Zay ott volt-e a 200 fős vendégseregben, de hogy barátját, Bige Lászlót a koncert végén, extra milliókért személyesen a világsztár köszöntötte, azt egy kiszivárgott, telefonnal készített videófelvétel bizonyítja. A Bors információi szerint egy ilyen személyes köszöntés külön tételként szerepel az elszámolásban és a világsztár csak ezért – nem a fellépésért! - átlag 100 000 dollárt, azaz körülbelül 30 millió forintot kér.

Magának a fellépésnek az ára ennek a sokszorosa. Több évvel ezelőtt a londoni Daily Telegraph írt azokról a művészekről, akik vállalnak fellépést magánpartikon milliárdosoknak. A listán akkor 1 millió 500 ezer dollárral szerepelt Rod Stewart. A pandémia azonban ezen a piacon is felsrófolta az árakat. Ma már minimum 2, 5 millió dollárért vállal ilyen fellépéseket.

Rod Stewart hozzávetőleg 1 órás koncertet adott Bige kedvéért és a 30 milliós pluszért bevállalta, hogy személyesen is felköszönti Márki-Zay Péter szponzorát.

Vokalistákat és profi zenészeket is szállított Magyarországra a Bige László által fizetett magánrepülő, akár egy nagyszabású stadionkoncertre. Összességében csak ez a fellépés 700 milliójába „fájhatott” Bigének és akkor még nem beszéltünk a 250 fős válogatott vendégsereg ellátásáról. A dínom-dánom költségei a helyiségbérleti díjjal együtt könnyen elérhették a 300 millió forintot, így összességében legalább 1 milliárdot tapsolt el a Márki-Zayt finanszírozó vörösbáró.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink