Belföld

Az LMP-s Csárdi Antal apró, negyvenkétszeres tévedése

A tények nem számítanak az ellenzéki politikusnak

A baloldali képviselő, Csárdi Antal Facebook-bejegyzései­ben támadja Belváros-Lipótváros kormánypárti vezetésű önkormányzatát.

Az LMP-s Csárdi Antal apró, negyvenkétszeres tévedése
A baloldal belvárosi jelöltjének semmi nem drága az országgyűlési mandátum elnyerése érdekében
Fotó: MH/Purger Tamás

Csárdi Antal a Facebookon videót tett közzé február 8-án „A Kisközgép újabb túlárazott beruházása a Belvárosban” címmel. A körzet baloldali jelöltje azt állította, hogy a Belváros főutcája, amely a Kálvin tértől a Szabadság térig húzódik, háromszázmilliárd forintból újult meg. Ezzel szemben a valóság az, hogy a projekt nettó 6,9 milliárd forintba, vagyis negyvenkétszer kevesebbe került, mint amit Csárdi a videóban közölt.

Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester a februári testületi ülésen reagált Csárdi állításaira. Elmondta, a baloldali politikus a sportközpont építési költségei kapcsán másfél milliárd forintot tévedett, és az az állítása sem valós, hogy nem készült el a létesítmény villámvédelme, hiszen anélkül építési engedélyt sem kapott volna. Csárdi azt is kifogásolta, hogy az iskolásokat buszoztatják az intézménybe. Ez sem igaz, hanem a szülők kérésére a két legtávolabbi intézmény óvodásait és kisiskolásait szállítják a sportközpontba.

Az indokolatlanul drága beruházások közé sorolta az LMP-s politikus a belvárosiak futópályáját, amelyet az általa Kisközgépnek nevezett Penta cégcsoport végzett. Ugyanez a vállalkozás az ellenzéki Ferencvárosban a Bakáts tér felújítását végezte, amelyről Csárdi úgy nyilatkozott: „A kerület első nagy fejlesztése elkészült határidőre, túlárazások nélkül. Tényleg csodás lett.” Karácsony Gergely főpolgármester pedig a projektről azt mondta: „Az egyik legszebb és legsikeresebb, ami ma történhet a városban”.

Az ellenzéki kerületekben kiváló, a kormánypártiban viszont túlárazott munkát végző Penta 75 millió forintért építi meg a Belvárosban a 431 méteres futókört az Olimpia park köré, Csárdi Antal szerint kilencszer annyiért, mint amennyibe Egerben került a futópálya. Ott 1250 méter került 25 millió forintba – írta bejegyzésében. A nyilvánosan elérhető adatok szerint az egri futópálya nem 25 millió forintból, hanem ténylegesen 95 millióból készült el.

Kapcsolódó írásaink