Belföld

Isteni szikra pattant ki Korózs Lajos fejéből

A szocialista politikus 2014-ben a gazdasági minisztérium felgyújtásával, 2018-ban pedig Budapest közlekedésének teljes megbénításával akart kormányt buktatni

Teherautókkal tervezte megbénítani egész Budapestet a szocialista Korózs Lajos 2018-ban, hogy a „rohadt kapitalista” multik ne tudják kiszállítani az országból a Mercedeseket és az Audikat – derült ki egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott hangfelvételből.

Isteni szikra pattant ki Korózs Lajos fejéből
A taxisblokádot kutató Korózs ellehetetlenítette volna az autókiszállítást
Fotó: MH/Purger Tamás

„Ötven kamion! Ötven kamion! A teherautó-sofőrök vannak a legjobban megszívatva. Drága barátaim! Ha a Mercedes gyárban és az Audi gyárban egy hónapra leállnak a fuvarok, és nincs kiszállítás, pontosan fogja tudni a rohadt kapitalista, mekkora kára származott abból, hogy nem tudja elvinni az Audit Dél-Amerikába” – magyarázza Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott hangfelvételen, amelyet 2018. december 14-én Siófokon egy lakossági fórumon rögzítettek.

Mindez két nappal azután történt, hogy a parlamenti ellenzék kormányellenes tüntetéssorozatba kezdett a negyedik Orbán-kormány intézkedéseivel szemben. December 12-én botrányos módon megakadályozták, hogy a levezető elnök felmenjen a pulpitusára, sípolással, kiabálással, papírszórással zavarták meg a szavazást többek közt az általuk „rabszolgatörvénynek” nevezett munkatörvénykönyv-módosításról. Ezt követte a közmédiában történt botrányokozás, és mint a lapunk birtokába jutott hangfelvételből világossá vált, az Orbán-kormány megbuktatása érdekében más tervek is megfogantak, mint az a kommunista utódpárt országgyűlési képviselőjének siófoki fórumán elhangzottakból kiderült.

Korózs így folytatta: „Mert nem lesz kiszállítás. És még szerzünk hozzá három teherautót, és azok az Alagútban éppen lerobbannak, meg a másik három teherautó, amelyek az Oktogonnál robbannak le, meg még három a Margit híd előtt, és egész Budapest megáll. Nem kell több! Három! Minden ilyen csomópontra három teherautó kell. És majd jöjjön a lopókocsival meg a daruskocsival és vigye el! Hova? Akkor már áll az egész város. Ha innen az Audi egy egész hónapon keresztül nem tud egyetlen autót sem kiszállítani az országból, akkor elgondolkodhatnak a német kapitalisták.

Csakhogy ezek a mocskok (itt a kormányra utal Korózs – a szerk.) eladták a magyar munkásoknak a lelkét is. Háromezermilliót adtak a kapitalisták zsebébe Orbánék. Ennyi pénzt nyomtak a nagytőkének, a multiknak. Ennyi pénzt nyomtak ők. Az tíz százalék, azt gondoljátok, hogy a németek nem olyan korruptak, mint bárki más!?” – fejezi be a monológjában tücsköt-bogarat összehordó Korózs.A tíz százalékkal például arra célzott, hogy a multik szerinte ennyit biztosan visszaosztottak az őket a munkahelyteremtésben támogató kormánynak, bár arra a forradalmi hevületű beszédből nem kaptunk választ, hogy a háromezermillió az micsoda pontosan, forint vagy euró. Forintnak kevés, eurónak kicsit soknak tűnik.

Ennél sokkal érdekesebb, hogyan pattanhatott ki az ötlet az egykori szerszámkészítő Heves megyei KISZ-vezető fejéből, aki 1988–90 között végezte el az MSZMP Politikai Főiskoláját, és 1989-ben lépett be az MSZMP-be, amikor már a Munkásőrség is megszűnt. Nos úgy, hogy Korózs Lajos a pártfőiskoláról belépőt szerzett az ELTE szociológia karára is, ahol kutatási területe az 1990-es – kormánybuktató célzatú – taxisblokád volt.

Ezt a szenvedélyét Korózs olyannyira megőrizte, hogy 2014 novemberében közveszéllyel fenyegetés bűncselekményének gyanújával büntetőfeljelentést tettek ellene, mert korábban az Országgyűlés magánnyugdíj-pénztárakkal kapcsolatos vitájában kijelentette: „Ez a hatvanezer ember a legelszántabb, Banai Péter államtitkár úr, ha visszamegy a minisztériumba, szóljon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úrnak, hogy kezdjen el pakolni. Ez a hatvanezer ember fel fogja gyújtani a minisztériumot.”

A büntetőeljárás végkifejlete nem ismert, ám az előfordult, hogy az álmentőssel kamuvideózó politikus egy négyéves statisztikát osztott meg „bizonyítékként”, hogy a koronavírus ma a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. A posztra Ceglédi Zoltán baloldali politológus is kifakadt: „Szerintem vedd le, mert visszaüt!” – írta.

Kapcsolódó írásaink