Belföld

Kigolyózták Józsefvárosban Korózs Lajost

Kénytelen volt „hazamenni” Hevesbe a kamuvideós, stáb nélkül. Importálnia kellett Budapestről segítőket, mert Hatvanban megszűnt az MSZP-alapszervezet

Ez aztán a szociális érzékenység: az MSZP szociális guruja, a szegények, elesettek gyámolítója, Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának a kamuvideóról elhíresült elnöke az élelmiszer-adományokat csalárd módon eltüntető tápiószőlősi alapszervezeti álelnökkel kampányol.

Kigolyózták Józsefvárosban Korózs Lajost
Camara-Bereczki Ferenc Miklós, Korózs Lajos és Tóth Péter. Micsoda csapat
Fotó: Facebook

Egy józsefvárosi szocialista önkormányzati képviselő, Camara-Bereczki Ferenc Miklós és az MSZP tápiószőlősi alapszervezetének álelnöke, Tóth Péter segít a baloldali előválasztásnak nevezett Gyurcsány-show-ban a képviselőjelöltséghez szükséges aláírásokat Heves megyében összegyűjteni Korózs Lajosnak – láthatjuk a Camara-Bereczki által közzétett fotón. Tóth Péter a Pest megyei feloszlatás után úgy lett alapszervezeti elnök, hogy MSZP-tag sem volt, a rendkívüli tisztújításon részt sem vehetett volna.

Korózs, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke amúgy a józsefvárosi MSZP-szervezet tagja, ott szeretett volna indulni, de a füstös szobákban kötött alku nyomán nem rá esett a választás. Kénytelen volt „hazamenni” Hevesbe, s ott szerencsét próbálni. Azért kellett importálnia a fővárosból, illetve Pest megyéből segítőket, mert Hatvanban megszűnt az MSZP-alapszervezet, miután Érsek Zsolt helyi elnök – akit Mesterházy Attila támogatása miatt ki akartak zárni – kilépett. Vele együtt harmincöt tag is távozott.

Amint forrásainktól megtudtuk, Korózs 2010 után át akart igazolni a DK-ba, követni a szocialistákat elhagyó Gyurcsány Ferencet. Előtte azonban megkereste Mesterházy Attila akkori elnököt, mit tud neki ajánlani, és a finom zsarolás célt ért, Korózs maradt. Mi több, az MSZP szociális országjáró programjának megvalósításához segítséget is kapott Kunhalmi Ágnes személyében. Jórészt ennek köszönhetően a mostani ciklusban az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke lett.

A szociálisan rászorultak gyámolítója szerepében mégsem szociáldemokrataként, hanem videósként ért fel karrierje csúcsára. Ő volt a készítője, producere, riportere a baloldal eddig legnagyobb sikert aratott kamuvideójának, amit Korózs az általa „nagyszerű asszonynak” nevezett szélhámossal forgatott, s ezzel rémisztgették híveiket a koronavírus-járvány kirobbanása után. Azt állították többek közt, hogy a kórházból hazaküldött tíz beteg közül kilenc meghalt, egyiküknek hasi sebe volt, többen rákos betegként hagyták el a kórházat, valakit pedig úgy dobtak ki, hogy ki volt vezetve a végbele. Technikai segítséget is kapott egy volt népszabadságostól, Ujhelyi István sajtósától.

A kamuvideós Korózs józsefvárosi felbukkanása kapcsán, tekintettel arra, hogy Pikó András a Klubrádióból érkezett a polgármesteri székbe, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt írta: „Micsoda véletlen, hogy Korózst az álmentőssel is a Klubrádió hozta össze. Zsák meg a foltja: teljesítmény nulla, a kerületben nem történik semmi, de a kamuzás nagyon megy.”

A hatpárti ellenzéknél afféle szociális guruként emlegetett Korózs kampányát – az említett fotó szerint – Tóth Péter, a tápiószőlősi MSZP-alapszervezet álelnöke segíti. Vele szemben a Nagykátai Rendőrkapitányság tavaly nyomozást rendelt el, miután Tóth a rábízott élelmiszer-adománnyal nem tudott elszámolni. Az általa bemutatott elismervényen található tizenöt névből tíz olyan párttagé volt, akik nem vettek át adományt, s nem is írtak alá ilyen dokumentumot, öt esetben pedig fantomszemélyek vették át tőle az élelmiszer-csomagot.

A Pest megyei etikai bizottság ezért kizárta Tóthot a tagok sorából, ám az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága törölte a kizáró határozatot. Sőt Tóth Bertalan társelnök, az MSZP parlamenti frakcióvezetője ezt követően tanácsadóként alkalmazta őt.

Kapcsolódó írásaink