Belföld

Korózs Lajos körül a DK szívja el a levegőt

Veszélyben a kamuvideós képviselő témái

Egyre nyilvánvalóbb, a koronavírus-járvány idején kamuvideóval és kamustatisztikával pánikkeltésre törekvő MSZP-s Korózs Lajost a baloldal nem csupán megvédte az országgyűlés népjóléti bizottságának az elnöki tisztségében, hanem a rendszeresen valótlanságokra építő szocialista politikusra hosszútávon számít az ellenzék.

Korózs Lajos körül a DK szívja el a levegőt
Titkos háttéralkuk győztese
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ezt mutatja, hogy a Heves megye 3. választókerületének előválasztási jelöltjei közül a DK-s Basa Zoltánt visszaléptette pártja az előválasztástól, amit az érintett csalódottan jelentett be közösségi oldalán. Az egyre komikusabbá váló előválasztáson így a körzetben az MSZP-s Korózs Lajos lett az esélyes, ám Basa sértődöttségére utaló körülmény, hogy a bejegyzésében támogatóit nem biztatja az álmentős videóval elhíresült politikus támogatására.

Ez arra utal, hogy az ismert szocialista politikusok átszipkázását követően a DK gesztusokat igyekszik tenni az MSZP-nek – kommentálta a történteket Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány politikai elemzések központjának igazgatója. – Gyurcsány Ferenc most Korózs témáit igyekszik kiénekelni a politikus szájából. Az európai minimálbér és nyugdíj hangoztatását már korábban átvették, a napokban pedig a keleti vakcinák támadásában vették át a vezető szerepet, amely korábban Korózs kedvenc témái közé tartozott.

Mindez ismét arra utal, amit szakértők gyakran hangsúlyoznak, hogy az előválasztáson a hatpárti összefogás résztvevői az egyéni körzetek többségében titkos háttéralkuk során leegyeztetik a jelölteket, az ellenzéki szimpatizánsoknak pedig nem lesz túl sok választásuk.

Korózs Lajos helyzete Gyurcsány Ferenc nagyvonalú támogatása ellenére sem könnyű, hiszen a Momentum már többször is kifejezte elégedetlenségét vele szemben, de az LMP is csak óvatosan állt ki mellette. Információink szerint a két párt továbbra is más jelöltben gondolkodik, ezért nem is jelentették be a szocialista jelölt támogatását.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom