Külföld

A baloldalt nem zavarják a nácik

Amennyiben érdekeik úgy kívánják, a globalisták a legszélsőségesebb csoportokkal is nyugodtan összefognak

Szemet hunynak a baloldali globalisták a jobboldali szélsőséges, akár náci csoportok felett, ha az érdekük éppen úgy kívánja – írja a The American Conservative újságban Sohrab Ahmari.

A baloldalt nem zavarják a nácik
Civileknek tartott kiképzést a szélsőjobboldali Azov zászlóalj
Fotó: AFP/Maxym Marusenko

Ebben a tekintetben két országot emel ki, elsőként Ukrajnát.  Emlékeztet, hogy nemrég szinte az összes amerikai és brit lap büszkén tette a címoldalára azokat a képeket, amelyek az Azov zászlóalj által tartott, civileknek szóló katonai kiképzést ábrázoltak. Ugyanakkor ezt a szervezetet félkatonai szervezetként tartja számon az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), amely „a neonáci ideológiával való kapcsolatáról és náci szimbólumok használatáról ismert” – hívja fel a figyelmet Ahmari.

Kiemeli, hogy amíg az európai hírszolgáltatók általában felhívják a figyelmet a szervezet neonáci kapcsolataira, addig ez az angolszász médiából teljesen hiányzik. Ahmari szerint azért van így, mert a fősodrú média igyekszik eltörölni minden olyan tényt, amely megzavarhatja ezt, a mindazonáltal végtelenül leegyszerűsített, moralista, „bátor liberális demokraták a Kreml ellenében” narratívát.

A cikkben felhozott második példa pedig Magyarország, ahol tavasszal az országgyűlési választásokon Orbán Viktor és pártja, a Fidesz áll szemben a liberálisok, zöldek, szocialisták és neonácik koalíciójával – írja Ahmari. Emlékeztet, hogy a „Jobbik Magyarországért Mozgalom az a neonáci szervezet, amelynek vezetői korábban holokauszt-emlékműveket köptek le”, amelynek honlapja a közelmúltig figyelmeztetett „a cionista Izrael azon törekvésére, hogy uralja Magyarországot és a világot”, és amelynek egyik vezetője listázni akarta a zsidó származásúakat a parlamentben. Ahmari szerint Európa egyik legfélelmetesebb pártjáról van szó. Ennek ellenére a baloldali média nem foglalkozik a kérdéssel, mert ezek az „ő náciaik”, akikre szükségük van.

Kapcsolódó írásaink

Moszkva: A Nyugat folytatja a hisztériát

ĀOroszország nem rohanta le szerda hajnalban Ukrajnát, a Kreml a térségben tartózkodó csapatok kivonásáról beszél, a NATO mégsem tapasztalja a feszültség csökkenését