Belföld

Kocsis: A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-Bajnai-korszak

A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-Bajnai-korszak Magyarországra vagy sem - mondta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön a kormánypárti frakciók balatonfüredi ülését követően tartott sajtótájékoztatón.

Kocsis: A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-Bajnai-korszak
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A frakcióvezető hangsúlyozta: a baloldali kormányok idején „elvettek mindent az emberektől, amit el lehetett venni”, a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért, emellett megemelték a rezsiköltségeket, az adókat, és példátlanul magas volt a munkanélküliség.

Ezzel szemben - folytatta Kocsis Máté - a mostani kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat és számos ágazatban emelte a béreket. Ha április 3-án a kormánypártok elnyerik a választók bizalmát, a béremelési program folytatódni fog - ígérte.

Objektum doboz

Azt mondta, a baloldal programját megismerhette az egész ország 2002 és 2010 között, de ha valaki nem emlékezne rá, akkor „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltje”, Márki-Zay Péter az elmúlt hónapokban „kikotyogta”, mire lehet számítani, ha ők kormányoznának: fizetős egészségügy, a rezsicsökkentés eltörlése, az illegális bevándorlással kapcsolatos szabályok eltörlése, határzár megnyitása, illetve a gyermekvédelmi törvény eltörlése.

A Fidesz-KDNP hivatalosan is döntött Novák Katalin államfői jelöléséről

Kocsis Máté bejelentette: hivatalosan is döntött a Fidesz- és a KDNP-frakció arról, hogy Novák Katalin volt családügyi minisztert jelöli köztársasági elnöknek.

A kormánypárti politikus közölte: a képviselők egyhangúlag támogatták a jelöltet; a jelölőlapra minden kormánypárti képviselő aláírása rákerült.

Az államfőválasztás várhatóan március 10-én lesz az Országgyűlésben.

Simicskó: Emberközpontú politikát folytatott az elmúlt négy évben a Fidesz-KDNP

A sajtótájékoztatón Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője emberközpontúnak értékelte a Fidesz-KDNP elmúlt négyéves politikáját.

Simicskó István úgy értékelt, az emberek életkörülményeit jobb irányba meghatározó döntéseket hozott a parlament. Ide sorolta többek között a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében tett intézkedéseket, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, valamint a családtámogatási döntéseket.

Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség kétnapos ülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én
Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség kétnapos ülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Szerinte ezek az eredmények, amelyeket elértek, veszélyben vannak, mert visszatérhet „a kudarcokkal teli, Gyurcsány által vezetett politika”.

Simicskó István bírálta az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, akit Gyurcsány Ferenc jelöltjének nevezett, mondván: a jelölt önmagát kereszténynek, nemzetinek, jobboldalinak határozta meg, mégis „összegyűjti a kommunistákat és a fasisztákat”, és egy zászló alá állítja őket. Ez szégyen - értékelt.

Kapcsolódó írásaink