Belföld

A városközpontba tenne P+R parkolót a momentumos Déri

Jóformán kizárja az érdemi szakmai egyeztetés és párbeszéd lehetőségét a polgármester levele Vitézy szerint

Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere nagyot szeretett volna robbantani közösségi oldalán, amikor levélben kérte a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) közreműködését egy volt uszoda telkén való P+R parkoló létesítéséhez, azonban Vitézy Dávid keményen visszaszólt neki.

A városközpontba tenne P+R parkolót a momentumos Déri
Vitézy rámutatott, egyszer sem ült le velük egyeztetni a polgármester
Fotó: MH

Az Árpád úton található telek egykor az újpesti uszoda- és gyógyfürdőnek adott otthont, amit 2007-ben bezártak, majd romló állapota miatt 2017-ben el is bontottak. A terület már a 2019. évi önkormányzati választás után felmerült témaként, az eredeti elképzelések szerint az 5064 négyzetméteres területen parkot kívánt a baloldali vezetés kialakítani. A választási kampányban kiemelt szerep jutott a területnek, a baloldal akkor azzal támadta Wintermantel Zsolt polgármestert, hogy mindent le szeretne betonozni.

Déri Tibor most egy, a telek alatt létesítendő P+R parkoló kialakítása ügyében kért konzultációt a Budapesti Fejlesztési Központtól. Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója Déri posztja alatt jelezte: bármikor áll a polgármester rendelkezésére, „telefonon, e-mailben, a BFK számos szakemberével közösen”, mindazonáltal megjegyezte, hogy az elmúlt két és fél évben – Budapest 22 másik kerületével ellentétben – egyetlen alkalommal sem tudták számos kísérletük ellenére elérni, hogy személyes egyeztetésre kerüljön sor polgármesteri szinten a BFK és Újpest között a tervezett új káposztásmegyeri vasútállomások, a Rákospalota-Újpest állomás rekonstrukciója és más kiemelt beruházások kapcsán.

A konkrét tervvel kapcsolatban Vitézy közölte: „Az uszoda térségében kiemelt kormányzati beruházás nem zajlik, az M3-as metró Káposztásmegyeri meghosszabbításának tervei még az előző polgármester, Wintermantel Zsolt alatt elkészültek, az akkori közgyűlés döntése alapján ezt a főváros finanszírozza, a tervekért és a kivitelezésért pedig a Budapesti Közlekedési Központ felel”.

Tájékoztatta a polgármestert, hogy levelét továbbítani fogja Walter Katalinnak, a BKK vezérigazgatójának. Érdekesnek tartja egyébként, hogy a városközpontban szeretne parkolót létesíteni az önkormányzat, miközben a már említett Rákospalota-Újpest állomás beruházásnál tervezett P+R parkolót az újpesti vezetés nem támogatta, habár az jóval ritkábban lakott területen létesült volna. Déri levele Vitézy szerint kizárólag a nyilvánosság figyelmének pillanatnyi megragadását célzó eljárás, és az érdemi szakmai egyeztetés és párbeszéd lehetőségét már első lépésben jóformán kizárja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom