Belföld

A táborozó gyerekeken spórol Óbuda és Újpest baloldali önkormányzata

Elkezdődött a Laborc utcai létesítmény lerohasztása, amely egyenesen fog elvezetni a Barátság park privatizációjához – mondta Bús Balázs, a III. kerület volt polgármestere

„A medencéket nem lehet használni, nincs bennük víz, de ami még felháborítóbb, a rengeteg gyerek a tűző napon egy nem túl nagy, behatárolt betonplaccon ücsörög, mert a fák közé sem engedik őket, annyira elhanyagolt a terület, hogy veszélyes lenne a gyerekeknek” – írta a Laborc utcai napközis táborban uralkodó állapotokról levelében egy szülő Bús Balázs fideszes önkormányzati képviselőnek. A levélíró beszámolt arról, megkeresték Kiss László (DK) polgármestert is, aki nem válaszolt a szülők felvetéseire.

A táborozó gyerekeken spórol Óbuda és Újpest baloldali önkormányzata
„A gyermekek és a lakosság érdeke a baloldalt nem szokta érdekelni”
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Bús Balázs lapunknak elmondta, a Laborc utcai létesítmény uszodáját, strandját, műfüves pályáját és egyéb felszereléseit a felújításukra történő hivatkozással nem lehet használni, de erről a szülőket elfelejtették értesíteni, ám az étkezésért fizetendő térítési díjat előre befizettették velük. „Biztos vagyok benne, hogy elkezdődött a napközis tábor lerohasztása, amely el fog vezetni a Barátság park privatizációjához, esetleges bérbeadásához, a gyerekek és a lakosság érdeke a baloldalt nem szokta érdekelni” – mondta lapunknak Óbuda korábbi polgármestere.

Hozzátette, a szülők felháborodását jelzi, hogy harmincegyezren nézték meg a posztját, amelyben közzétette a táborban tapasztalt állapotokat. Bús szerint felháborító az is, hogy Óbuda másik napközis táborából – amely a Pünkösdfürdői strand szomszédságában van – azért nem viszik át a gyerekeket a strandra, mert a Laborc utcai táborozók számára sem biztosított ez a lehetőség, arra pedig sajnálták a pénzt, hogy buszt béreljenek a gyerekeknek az átszállításra.

A momentumos vezetésű Újpesten a nyári táborozók létszámát maximálták kétszázötvenben. Aki későn jelentkezett, kimaradt. Déri Tibor polgármester ismét cserben hagyta az újpestieket – ezzel a címmel számolt be az önkormányzat megszorító intézkedéséről az Újpesti Hírek. „Álmunkban nem jutott volna eszünkbe, hogy nem mehet a gyerekünk táborba, ráadásul az utolsó pillanatban szóltak, hogy elutasítják a jelentkezésünket a helyhiányra hivatkozva” – nyilatkozta a lapnak egy elkeseredett szülő.

Kapcsolódó írásaink