Belföld

Még Márki-Zay honlapját is Gyurcsány és Bajnai emberei hirdetik

A DK-hoz köthető cégcsoport mögött Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor egykori kabinetfőnökök, valamint Dessewffy Tibor szociológus és digitális szakember, de maga Bajnai Gordon, sőt Soros György embere, Paul Hilder is feltűnik. Korábban arról lehetett olvasni, hogy erős a gyanú, hogy magyar, baloldali választópolgárok adatai kerülhettek a nemzetközi cégcsoporthoz.

Még Márki-Zay honlapját is Gyurcsány és Bajnai emberei hirdetik
A háttérből emberein keresztül is kontrollt gyakorol Márki-Zay fölött Gyurcsány Ferenc
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter
  • Márki-Zay Péter személyes honlapját nem a Mindenki Magyarországa Mozgalom, nem az ellenzéki összefogás, de nem is a miniszterelnök-jelölt hirdeti – derül ki a Google hirdetéséből. Helyettük a DatAdat Professional végzi el a feladatot, amelyre sokan egy DK-közeli és külföldi leányvállalatokkal rendelkező adathalász cégnek tekintenek.
  • A cégcsoport mögött a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok olyan fontos háttéremberei sorakoznak fel, mint Ficsor Ádám és Szigetvári Viktor egykori kabinetfőnökök, Dessewffy Tibor, az ELTE társadalomtudósa, aki Digitális Szociológia Kutatóközpont vezetője. De résztulajdonosként maga Bajnai Gordon is feltűnik.
  • Ami ennél is aggasztóbb, hogy a hazai baloldali figurák mellett az amerikai demokrata körök is feltűnnek, például a DatAdattal szövetséges Ben Horowitz személyén keresztül, de a Datapraxis nevű vállalkozásukban érdekelt az a Paul Hilder is, aki ezer szállal köthető Soros Györgyhöz. Erős a gyanú, hogy magyar, baloldali választópolgárok adatai kerülhettek a nemzetközi cégcsoporthoz.
  • Jól látszik, hogy Márki-Zay Pétert is teljesen gúzsba köti Gyurcsány Ferenc, erre utal, hiszen a bukott miniszterelnök emberei még Márki-Zay hirdetéseinek kezelését sem hagyták a közvetlen stábjánál, inkább maguk intézik. 

A szövevényes ügy további részletei ide kattintva olvashatók a Kontra oldalán.

Kapcsolódó írásaink

Deutsch: Lelepleződött a hálózat

ĀA SorosLeaks-sorozat azok számára is megcáfolhatatlan bizonyítékokkal szolgál, akik eddig konteónak minősítették a spekuláns hálózatát

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom