Belföld

Az antiszemitizmus mellett a rasszizmus sem áll távol a baloldali politikusoktól

Elmaradt bocsánatkérés

Míg a baloldal kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter nyilvántartja, hogy a Fideszben ki zsidó származású, és ezenkívül antiszemita jobbikos politikusokat is hajlandó támogatni, addig Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a nyílt
rasszizmusig jutott el, amikor fideszes ellenfelét, Lévai István Zoltán képviselő-jelöltet néger rabszolgaként jelenítette meg a párt XVIII. kerületi Facebookoldalán.

Az antiszemitizmus mellett a rasszizmus sem áll távol a baloldali politikusoktól
Kunhalmi Ágnes
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A szocialista párt érzékelve a botrányt tíz nap után törölte ugyan a rasszista színezetű posztot, és mentegetőzve grafikai hibát emlegetett. A megkérdezett szakemberek azonban kizárták, hogy valamilyen beállítási probléma miatt vált volna sötétté Kunhalmi riválisának a bőre, ugyanis ebben az esetben sem az ingnyaka, sem a szemfehérjéje nem csilloghatott volna fehéren.

A tudatos beállításra utal, hogy a kínos fotó eltávolítását követően sem kért bocsánatot Lévaitól az MSZP prominens embere, aki kétségbeesetten küzd majd az április 3-i országgyűlési választáson elnyerhető egyéni mandátumért, mert információink szerint a még mindig egyeztetés alatt álló baloldali közös listán a biztos befutó helyeken kétséges a szereplése.

Kapcsolódó írásaink

Súgó nélkül nem megy Márki-Zaynak

ĀVisszatérne a baloldal szociális érzéketlensége is: a kormányfőjelölt gazdasági főtanácsadója, Király Júlia 2010-ben leszögezte, nem kell megmenteni a devizahiteleseket