Belföld

Gulyás Márton sem tudta megakadályozni MiniFeri elszólásait

Noha Márki-Zay Péter naponta bizonyítja, hogy még felügyelet mellett is képes igencsak meredek dolgokat mondani, Gyurcsány Ferenc úgy gondolhatta, védence számára legalább Gulyás Márton Soros-közeli aktivista Partizán című műsora „biztos terep” lesz az elszabadult ágyúgolyóként viselkedő baloldali miniszterelnök-jelöltnek, akit talán a jóval szigorúbb műsorvezetés képes lesz kontroll alatt tartani a beszélgetés ideje alatt. Azonban Gulyás Márton sem járt nagy sikerrel, de kérdéseivel legalább valamennyire szóra bírta Márki-Zayt, aki ismét összevissza beszélt, és bebizonyította, hogy a baloldal jól bevált módszereit akarja visszahozni a magyar emberek mindennapjaiba. 

Gulyás Márton sem tudta megakadályozni MiniFeri elszólásait
Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Sarkalatos pontja volt Márki-Zay Partizán-beli szereplésének, amikor Gyurcsány Ferenc korábbi fenyegetőzéseit mintegy felidézve kijelentette, hogy felülvizsgálják majd a törvényesen megkötött földhasználati szerződéseket és elkobozzák bizonyos emberek vagyonát és földjeit. Gulyás Márton ekkor felvetette, hogy azért ez súlyos állítás, hiszen a törvény az törvény, Márki-Zay hebegett-habogott, végül leszögezte: „Biztos lesz olyan vagyonelkobzás, amivel fel fognak szabadulni földterületek”.

A műsorból kiderült: Gyurcsány jelöltjének Románia a követendő példa. Dicsérte Medgyessy Péter igazságügy-miniszterét és csak jó szavai voltak a Bokros-csomagot támogató egykori baloldali jegybankelnökről, Surányi Györgyről is.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy még egyáltalán nem állt össze a baloldali képviselőjelölti lista. Gyurcsány kesztyűbábja zavarodottan bevallotta, elképzelhető, hogy a névsor csak az utolsó pillanatra áll össze.

Márki-Zay az általa „aberrált bohóckodásnak” nevezett gyermekvédelmi népszavazás kapcsán azt javasolta a polgároknak, hogy tépjék szét a népszavazási lapot, töltsék ki azt hibásan.

A baloldal jelöltje a műsorban kacarászva, zavarodottan dadogott arról, hogy a 2020-as év beszámolója egy-két hete jelent meg a honlapjukon. Márki-Zay elmondása szerint 48 millió forintot gyűjtöttek, s a beszámolót azért nem adták be időben, mert a kampánnyal voltak elfoglalva.

Bige László, a gazdákat megkárosító baloldali milliárdos kapcsán Márki-Zay elmondta, hogy egy utalás érkezett tőle, és eddig egy kutatást fizetett a baloldal számára. 

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány beismerte, ő a főnök

ĀHétértékelő. A DK elnöke 2006-ban hazudozásaival lejáratta a miniszterelnök-jelölti vita műfaját, Márki-Zay pedig nem vitaképes, olyan mint egy felhúzott gramofon – mondta Kiszelly Zoltán