Belföld

„Van, hogy hegyeseket mondok, de ez még mindig jobb, mintha hegyeseket köpnék a maszkomba”

Csütörtökön este Hódmezővásárhelyen tartotta meg választási kampányindító rendezvényét Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

„Van, hogy hegyeseket mondok, de ez még mindig jobb, mintha hegyeseket köpnék a maszkomba”
Lázár János
Fotó: MH/Purger Tamás

A kormánypárti politikus az elején köszönetet mondott támogatóinak, mindazoknak, akik az elmúlt húsz évben mellette álltak és segítették, emellett felidézte, hogy a mostani rendezvény helyszínétől nem messze indult el annak idején politikai pályafutása.

Beszéde alatt többször is hangot adott annak, hogy sosem felejti el, honnan indult, és a mai napig az a legfontosabb számára, hogy a térségben élők érdekeit képviselhesse, ezért rendszeresen járja a vidéket, figyel az emberek problémáira, és igyekszik nekik segítséget nyújtani, megoldást találni ezekre a gondokra.

Természetesen nem hagyta ki a lehetőséget, hogy jól odaszúrjon Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek, több alkalommal is keményen kritizálta a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének viselkedését, botrányos megszólalásait.

„Nincs behízelgő stílusom, van, hogy hegyeseket mondok, de ez még mindig jobb, mintha hegyeseket köpnék a maszkomba, ahogy az ma divat” - mondta Lázár Márki-Zaynak arra a néhány nappal ezelőtti megmozdulására utalva, amikor a Gyurcsány-koalíció jelöltje tévékamérák előtt beleköpött a maszkjába, majd aberráltnak nevezte az őt kérdező riportert.

Lázár János úgy fogalmazott, biztosan jó lehet lájkbajnoknak lenni, de neki a nagyközönség tetszésénél fontosabb, hogy hasznára tudjon lenni a körzetében élőknek.

Bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP felkérését elfogadva hatodszor is elindul a választáson.

A kormánypárti politikus rámutatott: Tavaly őszre, illetve idén év elejére sokan elbizonytalanodtak az országban, mert egy hatalmas, külföldről is irányított gépezett igyekszik elbizonytalanítani az embereket a választásokat megelőzően, ezekkel az erőkkel kell szembeszállni a Fidesz-KDNP, a polgári-konzervatív-oldal támogatóinak.

Objektum doboz

Aláhúzta: számára „ez a vidék nemcsak rajtvonal, ez a cél”.

Márki-Zay Péter polgármesteri tevékenységéről meglehetősen lesújtóan nyilatkozott, a baloldal kormánfőjelöltjének kampányszlogenére utalva úgy fogalmazott: „Márki-Zay csak felfelé, Hódmezővásárhely csak lefelé.”

„Így lett éllovasból sereghajtó ez a város, ezt tette velünk a szájhős, szélhámos politika, amit az önjelölt messiás most az egész magyar világra rá akar szabadítani” - mondta Lázár János.

A fideszes képviselő arról is beszélt, hogy Márki-Zay előszeretettel hivatkozik magára jobboldali, konzervatív, keresztény emberként és politikusként. Lázár szerint ahhoz, hogy eldönthessük, a szivárványkoalíció jelöltje valóban jobboldali-e, a politika alábbi öt tartópillérét kell megvizsgálni:

  • Hogyan vélekedik a nemzeti függetlenség kérdéséről? Erős államot akar-e, amely képes befolyását érvényesíteni külföldön is, vagy a brüsszeli és egyéb külföldi érdekkörök elvárásainak akarna-e megfelelni?
  • Munkaalapú vagy segélyalapú adórendszert akar-e?
  • Mit gondol a családtámogatásokról? Épít-e bolcsődéket, óvodákat, adókedvezményekkel segítené a családokat vagy megszorításokkal sújtaná őket?
  • Hogyan segítené az időseket? Adna-e nekik nyugdíjprémiumot, 13. havi nyugdíjat?
  • Hogyan oldaná meg a népességfogyás problémáját? A határok migránsok előtti megnyitásával, vagy a hazai családok gyermekvállalásának támogatásával?

Ezen kívül még egy biztos tesztet ajánlott a kérdés eldöntésére, amelyet a „magyar politika PCR-tesztjének” nevezett magyar politika PCR-tesztje. Ez pedig arról szól, hogy az illetőnek milyen a viszonya Gyurcsány Ferenchez, ellene küzd-e, vagy mellette.

„Aki minden alkalommal a baloldal szlogenjeit fújja, az nem jobboldali, hanem szélhámos, semmivel nem jobb, mint egy unokázós csaló” - mondta ehhez kapcsolódóan Lázár János.

Lázár kiemelte, hogy az ellenzék túlzottan Budapest-központúan gondolkodik, nem érdekli őket a vidék sorsa. „Ha az ellenzék nyeri a választást, lehet, hogy jobb lesz Budapestnek, de biztosan nagyon rossz lesz a vidéki embereknek” - húzta alá.

A kormánypárti képviselő hozzátette, ezzel szemben a Fidesz-KDNP-nek van egy másik ajánlata, ami arról szól, hogy legyen jobb vidéken élni. Az elmúlt 100 évben a fejlesztési források túlnyomó része Budapesten összpontosult. Nem jól fektetünk be a jövőbe, ha ez így marad - fűzte hozzá Lázár János.

Rámutatott: a nemzetgazdaság növekedésének tartaléka a magyar vidéken van, ezért olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely felzárkóztatja a vidéket a fővároshoz. 

Elmondta: a Fidesz-KDNP célja az, hogy a polgári Magyarországot sikerüljön megteremteni vidéken is. Tisztességes megélhetést kínáló munkalehetőségeket, óvodát, iskolát, háziorvosi praxisközösséget, kórházakat, művelődési házakat, sportcsarnokot, uszodákat, jó infrastruktúrát és közlekedést - sorolta, kiemelve, hogy mindez csak abban az esetben valósulhat meg, ha az áprilisi választásokon az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP nyer.

Kapcsolódó írásaink