Belföld

Nacsa Lőrinc: A baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja

A kormánypártok szerint a baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja, és szívesebben osztana pénzt a migránsok betelepítésére.

Nacsa Lőrinc: A baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja
Nacsa Lőrinc: A baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője csütörtökön videónyilatkozatában azt mondta:

Több százezer szülő kapja meg a bankszámlájára a családi adóvisszatérítést, amely akár több százezer forintos összeg is lehet szülőnként.

Objektum doboz

Szerinte azonban a baloldal a családi adóvisszatérítést is elvetemültnek tartja, hiszen a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc „valósággal dühöngött” a parlamentben, amikor a kormány bejelentette az intézkedést. Hozzátette:

Gyurcsány Ferenc szerint elvetemült és ésszerűtlen a családi adócsökkentés, perverz az egész családi adórendszer és a családi adókedvezmény.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: Gyurcsányhoz „szorosan felzárkózott” a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, aki szintén többször utalt arra, hogy változtatni akar a családi adórendszeren és a családtámogatásokon, mert szerinte túl sok pénz megy a középosztálybeli családokhoz.

A KDNP frakciószóvivője megjegyezte:

Márki-Zay Péter nagyra értékeli azt a Gyurcsány-Bajnai kormányt is, amely a gyermekesektől elvette a családtámogatásokat és eltörölte a családi adókedvezményt is.

Úgy vélte: Gyurcsány Ferenc és miniszterelnök-jelöltje „elszólásai” alapján egyértelmű, hogy a baloldal valódi programja ma is az, hogy megszüntetnék a családi adórendszert és a családi adókedvezményt. Szívesebben osztanának pénzt a migránsok betelepítésére és ellátására, mint a magyar gyermekes családokra - hangoztatta.

Április 3-án a gyermekes családokról is döntünk, védjük meg a gyermekeinket, védjük meg a családjainkat, védjük meg a családoknak járó támogatásokat!” - szólított fel Nacsa Lőrinc.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom